SportFoto: SPD Radnički

RK Radnički na pravom putu

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 05 07 2022

Generacija dečaka 2013. i mlađe je najmlađa u pogonu škole rukometa šumadijskog superligaša. Mladi rukometaši pod budnim okom trenera Verka Radosavljevića već skoro godinu dana vredno treniraju u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Moma Stanojlović“ u Kragujevcu u želji da jednog dana obuku crveni dres i vode svoj klub do najvećih sportskih uspeha. Nedavno ih je posetio kapiten muške ekipe Miloš Prodanović i uz vidno zadovoljstvo prisutnih dečaka im preneo deo svog iskustva sa početka karijere i dao im smernice za dalji rad i napredak.

Poziv za dolazak na treninge mlađih kategorija mi prvotimci uvek rado prihvatamo jer je to deo naše profesionalne obaveze prema klubu. Moramo uvek dati malo više sebe kako bi pomogli klubu u ovom slučaju motivacijom da deca ispred sebe vide i imaju jasnu sliku gde ih taj sportski život može odvesti. Najbitnije u svemu je da sve kategorije imaju adekvatne uslove za rad, a da im svi mi pored još malo pomognemo da na tom putu bude što više prvotimaca. Siguran sam da ćemo u skorijoj budućnosti gledati sve više prvotimaca koji su došli iz mlađih kategorija Radničkog, a onda ćemo znati da smo klub doveli na najviši nivo”, zaključio je Prodanović.

Treninzi ove selekcije se održavaju utorkom i četvrtkom u sali OŠ „Moma Stanojlović“, kao i vikendom u drugoj Gimnaziji.

Izvor: SPD Radnički