SportFoto: SPD Radnički

RK Radnički napada Super ligu

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 20 05 2020

Nakon pauze od skoro dva meseca zbog epidemije virusa COVID-19, Rukometni klub Radnički je stavio u pogon obe selekcije, koje su do 15. marta zazuzimale prve pozicije na tabeli Super B rukometne lige Srbije.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o poništenju svih liga, kao i o proširenju Superlige za muškarce sa 14 na 16 timova i Super lige za žene sa 10 na 12 ekipa. Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, u iščekivanju odluka saveza i takmičarske komisije, doneta je odluka da svi klubovi koji ispune određene uslove mogu da se prijave i konkurišu za plasman u elitu. Na osnovu broja prijavljenih će se naknadno odrediti način popune Super lige u obe konkurencije, bilo preko baraža ili Kup sistemom. Uradićemo sve što je potrebno da ispunimo navedene uslove. Kako bi što spremnije dočekali dalja upustva, čekaćemo dalje odluke, sa željom da vratimo klub na najvišu poziciju na rukometnoj mapi Srbije“, objašnjava sportski direktor RK “Radnički“, Stavro Rašković.

Shodno zacrtanim ciljevima sa početka sezone,obe takmičarske selekcije su uključene u trenažni proces, kako bi se proverila trenutna forma i stepen pripremljenosti nakon dvomesečne pauze i na taj način spremno dočekale odluke čelnih ljudi srpskog rukometa.

Rukometaši Radničkog, lideri na tabeli Super B lige, grupe Istok - Zapad će ove nedelje bazirati rad na kondicionom delu priprema u Šumaricama, a od sledeće nedelje će početi i rad sa loptom u svojoj dvorani.

Jesenje prvakinje jedinstvene Super B lige za žene i neprikosnovene na liderskom mestu, rukometašice Radničkog su takođe započele sa treninzima u SBB hali Jezero, gde će uporedo raditi na fizičkoj spremi i tehničko - taktičkim detaljima.

RK Radnički će blagovremeno obaveštavati javnost o svim odlukama Rukometnog saveza Srbije.