SportFoto: rkscs.rs

RKS Centralne Srbije vicešampion “Sofija kupa 2019” u Bugarskoj

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Petak, 29 03 2019

Reprezentacija Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije osvojila je drugo mesto na Međunarodnom FIBA turniru “Sofija kup 2019” za dečake ispod 16 godina, organizovanog u čast 100 godina košarke u Bugarskoj.  

Na takmičenju su, pored reprezentacija Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije, učestvovali i KK “Real” iz Madrida, KK “Bajern” iz Minhena, RKS Centralne Srbije i KK „BUBA basket“ iz Sofije. Pobedu na turniru je odneo “Real”, a treće mesto pripalo je “Bajernu”.

Generalni sekretar RKS Centralne Srbije, Dušan Đurić, na turniru je uručio plaketu predsedniku Košarkaškog saveza Bugarske, Georgiju Gluškovu, u ime saradnje ove dve organizacije. Pored toga, Gluškovu je u ime Košarkaškog saveza Srbije uručen i dres nacionalnog tima sa njegovim imenom i brojem koji je 1985. godine nosio u NBA, Finiks Sansima.

Iz Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije zahvalјuju se domaćinima iz KK „BUBA basket“, predsedniku Borislavu Hadžirusevu i sportskom direktoru Manuel Markovu, na fenomenalnom domaćinstvu.

Galerija slika