SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši i rukometašice Radničkog osvojili Regionalni kup

Autor: InfoKG
13:30 | Sreda, 18 12 2019

Rukometaši i rukometašice Radničkog osvojili su Kup Srbije – grupa Zapad, pošto su u finalnim utakmicama u hali “Jezero“ nadjačali čačansku Mladost, odnosno kraljevački Metalac. 

U utakmici zamenjenog domaćinstva, rukometaši Radničkog kao formalni gosti su celo prvo poluvreme odigrali u egalu sa ekipom Mladosti iz Čačka, učesnikom Prve lige Zapad, koja se kragujevačkoj publici predstavila kao tvrd orah. Tek u drugom poluvremenu, Kragujevčani su slomili otpor žilavih gostiju i zasluženo osvojili pehar namenjen pobedniku regionalnog Kupa, konačnim rezultatom 33:25. Igrač utkamice bio je Vasilije Ristić

Nakon kolega iz muške selekcije, na parket dvorane Jezero su izašle i rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige, koje su za protivnika imale mladu, neiskusnu, ali poletnu ekipu srpskoligaša Metalca iz Kraljeva. Kombinovanom postavom tokom cele utakmice, šampionke jeseni su savladale Kraljevčanke rezultatom 48:14 i tako se i one okitile trofejom. Igrač utakmice bila je Željana Pojužina.

Ovim trijumfom u Kupu, Rukometni klub Radnički završio je veoma uspešnu kalendarsku godinu.