Sport

Rukometaši "Radničkog 1964" spremni za novu sezonu, cilj ulazak u najviši rang takmičenja

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 15 09 2018

Rukometaši "Radničkog 1964" spremni su za početak nove sezone, a šef stručnog štaba Aleksandar Radosavljević ima razloga da veruje da njegova ekipa može da se uključi u trku za prvo mesto i ulazak u najviši rang. Zadovoljne su i rukometašice koje su izborile učešče u Super B ligi.

RK Radnički 1964 je na tradicionalnoj predsezonskoj konferenciji za štampu predstavio ciljeve i planove vezane za nastupajuću takmičarsku sezonu 2018/2019.

"U prethodnom šampionatu smo zauzeli četvrto mesto, što je bio veliki uspeh za ovu mladu, debitantsku ekipu. Ove godine apetiti su nam porasli i želimo da se uključimo u trku za prvo mesto i ulazak u najviši rang. Osokoljeni smo kako odlično odrađenim prelaznim rokom, povratnicima Dušanom Petrovićem, Bojanom Tomićem i Nenadom Lekićem, kao i novajlijama Dušanom Medićem i Veselinom Stevanovićem. Takođe i igrama u pripremnom periodu, gde smo se ravnopravno nosili sa superligaškim ekipama. Najveći takmaci će nam biti ekipe sa juga Srbije, leskovačka “Dubočica” i Bela Palanka", rekao je šef stručnog štaba muške ekipe Aleksandar Radosavljević.

"Nagoveštena borba za najviši plasman je upravo moj motiv da se vratim u rodni grad. Uveren sam da ovaj tim, kombinacija mladosti i iskustva, ima veliku perspektivu. Adekvatno smo se pojačali, vredno smo radili na treninzima i smatram da ćemo opravdati ukazano poverenje i vratiti Superligu u Kragujevac, ovde gde joj je mesto", nadovezao se golman Dušan Petrović.

Zadovoljne i rukometašice

Nakon jedne godine provedene u Prvoj ligi Zapad, ženska ekipa Radničkog je dobila priliku da kroz baraž utakmicu izbori učešće u Super B ligi, što je sa uspehom uradila u nedelju u Velikoj Plani. Utiske sa te utakmice je prenela kapiten Tijana Petrović: "Za ogromnu većinu nas ova utakmica je bila najvažnija u dosadašnjoj karijeri. Nije sve počelo dobro, kao najmlađa ekipa imale smo veliko breme odgovornosti što nas je sputalo da pokažemo šta znamo. Srećom, prenule smo se, preokrenule rezultat i eto nas u saveznom rangu takmičenja. Još uvek nismo svesne kakav smo uspeh postigle".

"Odradili smo odlično prelazni rok. Doveli smo pojačanja na deficitarnim pozicijama, pivote Ajlin Bjelak, juniorsku reprezentativku i Mariju Todorović, doskorašnju superligašku igračicu, kao i pionirsku reprezentativku, golmana Aminu Hasanović i desnog beka Anđelu Vasić. Svakako najveće pojačanje je iskusna i prekaljena internacionalka Jasmina Kolak. Sve su to devojke koje su školom ili udajom vezane za Kragujevac. Cilj naredne sezone je da igramo super B ligu, da ova mlada ekipa stiče neophodno iskustvo, uigrava se pa da sledeće godine i mi, kao i naše kolege iz muške ekipe, krenemo u borbu za viši rang", poručio je šef struke Rodoljub Kurandić.

Škola rukometa

Konferenciju je zatvorila Marija Lojpur, koordinator ženske sekcije, koja se ovog puta osvrnula na školu rukoemta: "Ono što sve nas u klubu čini ponosnim je naša škola rukometa, a posebno bih naglasila činjenicu da je potpuno besplatna. Sa najmlađom i onom malo starijom decom radi veći broj licenciranih trenera, obučenih za rad sa određenim uzrastom. Trenutno je u trenažnom pogonu više od 200 dece, radimo na 5 punktova u gradu. Raduje nas činjenica da se deca i roditelji sami interesuju i dolaze u klub u želji da se informišu o načinu pristupanja klubu. Svesni smo da samo ovakvim načinom rada možemo da egzistiramo i unapređujemo sve selekcije kluba".

Nastupajuću sezonu otvara muška ekipa narednog vikenda gostovanjem u Kuršumliji ekipi “Topličanin”, dok devojke startuju 5/6 oktobra gostovanjem u Inđiji ekipi “Železničar”.