SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog dočekuju Partizan u borbi za završni turnir Kupa

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 08 03 2022

Rukometaši Radničkog dočekuju Partizan u borbi za završni turnir Kupa Srbije. Meč je na programu sutra od 19 časova u Hali “Jezero”. 

POLICIJA SNIMA UČESNIKE UTAKMICE

Policijski službenici Policijske uprave u Kragujevcu će, u skladu sa članom 52. Zakona o policiji, snimiti video kamerama i fotografisati učesnike rukometne utakmice KUP-a Srbije između RK ,,Radnički“ iz Kragujevca i RK ,,Partizan“ iz Beograda, koja će se odigrati sutra u hali ,, Jezero“ u Kragujevcu.

Policijska uprava u Kragujevcu poziva sve posetioce da sportski i korektno bodre klub za koji navijaju. Protiv onih koji budu vršili krivična dela i narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere.

Voljom žreba, rukometaši Radničkog će se u četiri dana sastati sa istim rivalom, beogradskim Partizanom, ovog puta u nastojanju da se po treći put nađu na završnom turniru Kupa Srbije “Prof dr Branislav Pokrajac”. Subotnji trijumf u plej ofu neće zavarati Kragujevčane da maksimalno angažovano i koncentrisano dočekaju renomiranog protivnika.

Imamo iza nas jednu jako tešku nedelju. Poraz od Vojvodine, ne kao poraz i gubitak bodova, nego način na koji smo izgubili je stavio ekipu u jedan jako težak psihološki momenat iz kog postoje dva puta. Prvi, da ga što pre zaboravimo i da se kao profesionalci pre svega podignemo i vratimo izgubljeno. Drugi, da se predamo i pustimo da nas sezona sama odvede gde hoće. Pored toga imali smo nakon utakmice sa Vojvodinom puno problema sa povredama i virusom koje su nam možda i ključne igrače sklonile sa terena i na taj način nam otežale utakmicu sa Partizanom u 5. kolu. Ne kažem sve ovo kao opravdanje za ekipu, baš naprotiv, sami smo sebi dokazali da pojedinci ne mogu biti ispred sistema tima i da je on najbitnija stvar u timu. Sve smo to iskoristili da budemo još energičniji da damo dodatnih 10% više sebe i nadoknadimo nedostatak bitnih igrača. Utakmica sa Partizanom nam je pokazala da nismo još uvek dali sve što imamo u ovoj sezoni i da to želimo da potvrdimo u Kup utakmici u sredu koja će pobednika odvesti na završni turnir. Poziv svim navijačima i ljubiteljima rukometa da napunimo halu i pomognemo klubu svi zajedno i odvedemo ga tamo gde i zaslužuje”, izneo je očekivanja pred odlučujući susret u Kupu, kapiten Miloš Prodanović.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen je direktan prenos utakmice na YouTube kanalu sportuzivo.tv

Izvor: SPD Radnički