SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog poraženi od ekipe Dinama

Autor: InfoKG
13:30 | Nedelja, 02 04 2023

Rukometaši Radničkog su u susretu 22. kola Arkus lige pretrpeli poraz na svom terenu od četvrtoplasirane ekipe Dinama iz Pančeva rezultatom 29:34, poluvreme 18:17. Kragujevčani se trenutno nalaze na sedmom mestu sa 24 boda.

Veliko rivalstvo i neizvesni susreti su karakterisali dvoboje rivala u prošlosti, tako da se na parketu hale Jezero očekivao sličan scenario. Domaći rukometaši su u utakmicu ušli čvrsto rešeni da poprave utisak iz prošlog kola i to se videlo od samog starta. Največi deo igre u prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u minimalnom vođstvu i niko nije uspevao da se rezultatski odlepi. Sjajna rukometna predstava sa obe strane, sa malo slabijim odbranama, ali izvanrednim rešenjima u napadu je trajala do 21. minuta i pogotka odličnog Stanojeva za prvo vođstvo jedne ekipe od 2 gola razlike (14:12), no Pančevci ubrzo dolaze do izjednačenja, 14:14. Igrači Radničkog su se razleteli po terenu, ponovo došli do plus 2 (17:15, 28.min), ali iskusna ekipa Dinama im nije dozvolila da se odlepe tako da se na veliki odmor otišlo krajnjim rezultatom 18:17.

Ista meta, isto odstojanje je viđeno i u drugom delu igre sve do isteka 38. minuta i rezultata 21:21. U tim trenucima iz igre je zbog povrede izašao najbolji strelac Arkus lige Miloš Barudžić, čiji je izostanak u mnogome poremetio igru Radničkog, kako na igračkom, tako i na motivacionom planu. Iskusniji gosti su trenutnu krizu u redovima domaćina znalački iskoristili i velikom serijom dolaze do ogromnog vođstva (21:28, 45.min). Prenuli su se Kragujevčani, učvrstili igru u odbrani i počeli da pogađaju sa visokim stepenom realizacije, tako da su u 54. minutu prišli na minus 4 (26:30), 3 minuta kasnije i na 28:31, no nisu imali snage da zadaju završni udarac Dinamu, koji je meč iskusno priveo kraju konačnim rezultatom 29:34.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 6, Dušan Kasalović i Boško Stanisavljević su dodali po 5 pogodaka, dok su kod Pančevaca golgeterski najraspoloženiji bili Stefan Sunajko sa 10 i Miloš Kostadinović sa 8 postignutih golova.

Izvor: SPD Radnički