SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog poraženi od Partizana

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 07 02 2023

Radnički je u premijernom duelu prolećne sezone Arkus lige savladan od ekipe Partizana u hali Jezero rezultatom 26:29, poluvreme 12:16. Nakon završenog 14. kola šumadijski superligaš se nalazi na šestom mestu sa osvojenih 18 bodova.

Loše su startovali Kragujevčani, tako da su gosti već u 7. minutu imali startnu prednost 0:3, što je bio znak za domaćina da se prene i smanji na 2:3, no osokoljeni gosti u svom ritmu dolaze i do plus 4 (3:7,12. min), a nedugo zatim i do 4:9, što je bio znak za klupu domaćih da zatraži minut odmora. Smanjili su domaći rukometaši na 7:10 i 8:11, ali Partizan sigurnom igrom i šutevima sa 9 metara u 21. minutu ponovo ima veliku prednost (8:13). Poslednja trećina poluvremena je donela angažovaniju igru Radničkog, razleteli su se po terenu i u 27. minutu preko večeras nezaustavljivog Stanojeva smanjuju na podnošljivih 2 gola minusa (12:14), ali Partizan sa dva brza gola u završnici na veliki odmor odlazi sa plus 4 (12:16).

U drugom poluvremenu ponovo loša igra Radničkog na startu drugog dela igre. Gosti u 42 minutu dolze do prednosti od sedam golova razlike. Ništa u tim trenucima nije polazilo za rukom igračima Radničkog, ali je očigledna bila volja i želja da što skuplje prodaju kožu. Poznato je odavno da su domaći rukometaši majstori neizvesnih završnica i čekala se inicijalna kapisla da krenu u pohod i hvatanje rezultatskog priključka. Tako je i bilo, malo po malo nošeni bučnom podrškom sa tribina, Kragujevčani su dodali gas i krenuli u lov za starim rivalom. U finišu su došli na gol zaostatka, ali igrači prtizana sa dva gola u poslednjem minutu rešavaju meč u svoju korist konačnim rezultatom 26:29.

Najefikasniji u redovima Radničkog je bio Stanojev sa 9, dok su po 4 pogotka dodali Barudžić i Stanisavljević, a kod gostiju su golgeterski najraspoloženiji bili Kojadinović sa 11 i Petrić sa 8 postignutih golova.

Izvor: SPD Radnički