SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog pretrpeli poraz u Zrenjaninu

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 16 03 2023

Rukometaši Radničkog su u okviru 19. kola Arkus lige poraženi na gostujućem terenu u Zrenjaninu od domaćina, ekipe Proletera rezultatom 36:28, poluvreme 16:17 i tako se i nakon ove runde šampionata nalaze na šestom mestu sa 22 boda.

Da će susret sa Zrenjanincima biti težak i neizvestan se znalo i pre početka, jer se domaćin nalazi u nezavidnoj situaciji na tabeli i do kraja prvenstva svaki bod im može biti presudan. Radnički je bolje otvorio utakmicu i brzo došao do početnog vođstva (0:2, 2.min), međutim domaćin se budi, dolazi do izjednačenja i do 6. minuta održava egal. Gosti u tim trnucima ubacuju u viši stepen prenosa i dolaze do solidnih 3 gola vođstva u ranoj fazi utakmice (5:8, 10.min), a zatim i 6:9. Pri rezultatu 7:9 Dušan Kasalović je zaradio direktan crveni karton, što Proleter koristi i u 17. minutu prelazi u vođstvo (10:9), a nakon 2 minuta i do 12:10. Zrenjaninci održavaju pomenutu prednost kada je gostujuće igrače zadesio novi peh, povreda juniorskog reprezentativca Boška Stanisavljevića, koji se nije vraćao u igru do kraja susreta. Tim iz Šumadije je stisnuo zube i do kraja poluvremena okreće rezultat, tako da se uz zvuk sirene na odmor otišlo rezultatom 16:17.

Drugi deo igre domaći rukometaši bolje otvaraju i serijom 3:0 prelaze u vođstvo (19:17, 35.min) i prednost od jednog do dva gola održavaju jedan period igre. Pri rezultatu 21:20 u 38. minutu Zrenjaninci serijom 5:0, koja je u mnogome odredila dalji tok utakmice, dolaze do velikih 6 golova viška na svom kontu (26:20, 44.min). U sledećih 7 minuta je usledio presudan deo utakmice, nova serija domaćina za odlučujuću prednost (30:21, 51.min). U pomenutom delu susreta čuvar mreže domaćih Kovačević je začarao mrežu i zaustavio sve prilaze svom golu, što govori i činjenica da su Šumadinci za 21 minut igre postigli samo 4 gola. Do kraja meča Radnički je uspeo dva puta da smanji razliku na 6 golova, no lišeni pomoći dva beka nisu uspeli da značajnije zaprete domaćinu, koji je utakmicu priveo kraju konačnim rezultatom 36:28.

Najbolji strelci u redovima Zrenjaninaca su bili Predrag Krivošija sa 9 i Aleksandar Rudić sa 6pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski prednjačili Miloš Barudžić sa 11 i Stefan Stanojev sa 4 postignuta gola.

Za igrača utakmice proglašen je Predrag Krivošija iz ekipe Proletera.

Izvor: SPD Radnički