SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog spremni za prolaz u drugu rundu

Autor: InfoKG
14:30 | Petak, 16 09 2022

Rukometaši Radničkog u revanš meču EHF kupa odmeriće snage sa ekipom Dukle iz Praga. Utakmica je na programu sutra od 19 časova u hali “Jezero”. 

Rukometaši Radničkog su na evropskoj premijeri u prvom susretu prvog kola EHF kupa doživeli minimalan poraz od ekipe Dukle iz Praga, 31:29, koji im daje objektivne šanse da u revanšu pred svojim navijačima trijumfom sa većom razlikom izbore plasman u drugu rundu.

Potrudili smo se u toku ove nedelje da se što bolje spremimo za ovu utakmicu i preduzeli smo veliki broj marketinških aktivnosti kako bi informacija došla do svih Kragujevčana, svih starosnih doba da znaju da se nešto ovako održava u našem gradu, tako da ko prepozna značaj i smatra da je potreban da nam da podršku – biće tu. Smatram da je ova utakmica veoma važna stvar što se tiče sporta u našem gradu, jer ipak predstavljamo i grad i region i državu u evropskom takmičenju, pogotovo što igramo protiv jedne veoma atraktivne ekipe, imamo aktivan rezultat i zaista očekujem i dobro atmosferu i dobru igru, kao i prolazak u drugo kolo”, jasan je Stavro Rašković, direktor šumadijskog superligaša.

Svojevremeno najbolje krilo sveta, legenda svetskog i srpskog rukometa Žikica Milosavljević koji je od letos preuzeo kormilo Radničkog, izneo je očekivanja pred revanš sa stručne strane.

Može se reći da imamo dobar rezultat iz prvog susreta. Dukla je izuzetno ozbiljna ekipa su bogatom tradicijom i tu tradiciju njihovi igrači nose na pravi način. Prošle sezone su bili vicešampioni Češke, izgubili su u četvrtom susretu plej-ofa i pokazali sav kvalitet koji poseduju. U pragu smo odigrali dobru utakmicu, momci su bili koncentrisani u većem delu susreta i kao debitanti moramo biti zadovoljni tim nastupom. Poraz od dva razlike nije veliki i analizom smo zaključili da su Česi ekipa koja zna da igra pod pritiskom, tako da moramo biti oprezni. Maksimalno smo spremni, analizirali smo prvi duel, promenićemo neke taktičke stvari i uz dobru atmosferu i ispunjenje svih postavljenih zadataka, možemo da izborimo pobedu i prolaz u dalji tok takmičernja”, izneo je očekivanja šef stručnog štaba Žikica Milosavljević.

Kapiten Miloš Prodanović se osvrnuo na atmosferu u timu i rešenost igrača da daju svoj maksimum u sutrašnjoj utakmici.

U odnosu na prvu utakmicu, sada znamo prednosti i nedostatke našeg protivnika, iako su nam video analize dosta rekle, drugačiji je osećaj kada odigrate meč na terenu. Ono što je manjkalo u prvom meču je veliki broj tzv. neigračkih grešaka koje ne smeju da se ponove, jer nam je potreban trijumf sa prednošću većom od dva gola razlike. Ono što mogu da prenesem iz svlačionice je da momci imaju ogroman motiv i veliku želju da istrče na teren, pokažu koliko vrede i izbore učešće u naredno kolo”,  smatra kapiten Miloš Prodanović.

Na utakmici će pravdu deliti sudijski par Kristof Altmar i Marton Horvat iz Mađarske. 

Izvor: SPD Radnički