SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog zabeležile važnu pobedu

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 05 12 2022

Kragujevčanke su u sjajnoj i borbenoj utakmici 9. kola Arkus lige zabeležile važnu pobedu nad ekipom Mladosti iz Nove Pazove rezultatom 27:23 (12:8).

Tako su posle poraza u Inđiji uspele da se dokopaju sredine tabele i trenutno zauzimaju šestu poziciju sa isto toliko bodova. 

Utakmicu su bolje otvorile rukometašice Mladosti, povele 0:2, a zatim i 3:5 (10.min) pogotkom bivše igračice Radničkog Jelene Knežević. Međutim, trećina prvog dela igre je bila potrebna Kragujevčankama da se prenu i zaigraju u svom stilu, agresivno u odbrani, sa raspoloženom Tamarom Kostić na golu, brzo i maštovito u fazi napada i serijom 7:0 koju je završila Ranković vode sa velikih 5 golova prednosti (10:5, 26.min). 

Sigurnom igrom Kragujevčanke su održavale prednost od 4 do 7 golova i privele utakmicu kraju konačnim skorom 27:23, upisale važnu pobedu i pobegle iz donjeg dela tabele.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 9 i Isidora Bogunović sa 7 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele  Nikoleta Lazarević sa 6 i Leposava Glušica sa 4 postignuta gola.

Za igrača utakmice proglašena je igračica Radničkog Teodora Veličković.

Radnički će u sledećem, 10. kolu Arkus lige gostovati u Kikindi istoimenoj ekipi u petak 9. decembra.

Izvor: SPD Radnički