SportFoto: SPD Radnički

Rukometni spektakl u “Jezeru”

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 26 03 2021

U hali Jezero će sutra obe selekcije Rukometnog kluba Radnički odigrati utakmice. Rukometašice će od 17 časova odmeriti snage sa ekipom Jagodine, a rukometaši će se od 19:30 časova sastati sa beogradskim Partizanom. 

Prva u nizu utakmica je duel rukometašica Radničkog, koje će dočekati aktuelnog šampiona i osvajača Kupa Srbije, ekipu Jagodine u okviru 16. kola Super lige u hali “Jezero”. Podsećamo da su ovi rivali podelili bodove u prvom delu prvenstva, rezultatom 27:27.

Nema sumnje da ekipa Jagodine nosi epitet najbolje ekipe u Superligi. Imale su oscilacija, ali njihova igra u poslednje vreme ide uzlaznom putanjom. To ne znači da se protiv njih ne može igrati. Naprotiv, mi smo to pokazale u prvom delu sezone kada smo ih dobrom igrom i agresivnom odbranom iznenadile na njihovom terenu i odnele bod kući. Krasi ih čvrsta odbrana iza koje stoji vrstan golman i imaju dobre igračice na svakoj poziciji. Sve zavisi od nas. Moramo igrati hrabro i disciplinovano, ponoviti dobru odbranu i iskoristiti svaku šansu u napadu, jedino se tako moze iznenaditi lider Super lige”, iznela je očekivanja pred susret sa šampionom, iskusno levo krilo Bojana Agatunović.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos utakmice na YouTube kanalu Super rukometna liga žene.

Nakon toga, rukometaši Radničkog, koji su ove sezone pomrsili konce mnogim favoritima, će u šestom kolu plej-ofa Arkus lige ugostiti trećeplasiranu ekipu beogradskog Partizana, koja u ovoj sezoni gaji najviše ambicije. Radnički je u uzlaznoj putanji forme i u prvom ovogodišnjem susretu sa beograđanima će pokušati da popravi bodovni saldo i učvrsti se u sredini tabele.

Ove nedelje dočekujemo ekipu Partizana. U pitanju je mlada ekipa sa nekoliko iskusnijih igrača tako da ćemo morati da budemo oprezni i posebno da se pripremimo s obzirom da ove sezone nismo igrali protiv njih. U prethodnom periodu imali smo pehove sa povredama igrača, ali sam siguran da ćemo prebroditi tu situaciju i motivisani dočekati naredna iskušenja. Iako Partizan pretenduje za najviše pozicije u našoj ligi verujem da možemo pružiti kvalitenu partiju i da se borimo da bodovi ostanu u Kragujevcu”, najavio je subotnji duel prekaljeni bek Kragujevčana Nebojša Stošić.

I za ovaj susret je obezbeđen direktan prenos na YouTube kanalu Arkus liga

Izvor: SPD Radnički