Sport

Savić, Filipović i Stevanović na seminaru trenera u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 06 01 2019

Seminar u organizaciji Udruženja vaterpolo trenera Srbije, drugi po redu, održan je juče na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, gde je KVK Radnički bio domaćin, a predavač trener ovog kluba i selektor juniorske reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović. Specijalni gosti bili su Dejan Savić, selektor reprezentacije Srbije i Filip Filipović, kapiten „delfina“ i vaterpolista italijanskog Pro Reka. 

Pored jednog od trenutno najboljih igrača sveta, vaterpolo veštine u praksi trenerima su demonstrirali i članovi seniorske i juniorske reprezentacije iz redova Radničkog, Lazar Dobožanov, Nemanja Stanojević i Petar Mitrović.

Seminar je podeljen u dva dela, a uz tehničko-praktični na bazenu, održan je i teoretski u učionici, gde je dr Tomislav Okičić, redovni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, govorio o značaju aerobnog treninga u mlađim vaterpolo selekcijama.

- Ovo je praktično bio drugi seminar prve faze, posle onog na finalnom turniru Kupa Srbije u Zrenjaninu za trenere iz Vojvodine. Ovoga puta okupili smo trenere regiona centralne, južne i zapadne Srbije, a u planu je da se krajem januara seminar održi i u Beogradu. Cilj nam je sistematsko rešavanje obuke trenera i igrača mlađih selekcija, koje žele da uspostave Dejan Savić i Udruženje vaterpolo trenera Srbije – rekao je Uroš Stevanović.

On je dodao da je velika stvar za trenere to što im je Filipović u praksi demonstrirao vežbe, a dodatne finese objasnio i jedan od najboljih svetskih trenera, Dejan Savić.

- Imali smo čast da je Dejan došao da odradi jedan deo, a od izuzetnog značaja bilo je to što je Filip Filipović, kapiten reprezentacije Srbije, izdvojio vreme između praznika kako bi nam bio prezenter. To je bilo fenomenalno iskustvo za trenere regiona. Mislim da je seminar pun pogodak, a očekujem da će biti još masovnije u budućnosti – istakao je Stevanović.

Galerija slika