SportFoto: SPD Radnički

Šestorica vaterpolista Radničkog pod kapicom Srbije u Svetskoj ligi

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 22 07 2022

Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak od 16 igrača koji će putovati na turnir Superfinala Svetske lige, u Strazbur, a na njemu se nalaze čak šestorica igrača Radničkog.

Srbiju će predstavljati Luka Pljevančić, Nikola Lukić, Nemanja Vico, Marko Radulović, Stefan Branković i mladi centar Bogdan Gavrilović, dok Lazar Dobožanov, koji je branio i na minulom Svetskom prvenstvu neće moći da nastupa zbog zdravstvenih razloga.

Srbija će u grupi igrati sa Crnom Gorom (22.7. u 18h), Španijom (23.7. u 16h) i Australijom (24.7. u 16h). U drugoj grupi su: Italija, Kanada, SAD i Francuska.

Ekipa Srbije za Svetsku ligu: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Stefan Branković (Radnički).

Izvor: SPD Radnički