SportFoto: SPD Radnički

Slavlje Kragujevčanki na severu Srbije

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 15 02 2021

Košarkašice Radničkog uspešno su prebrodile gostovanje subotičkom Spartaku u okviru 19. kola Prve ženske lige Srbije. Kragujevčanke su slavile rezultatom 77:67 i tako upisale svoju petu pobedu u sezoni, koja ih je dodatno približila ostvarenju ovosezonskog cilja, a to je opstanak u ligi.

Za razliku od prethodnog duela sa subotičkim „golubicama“ u Kragujevcu, učenice Nenada Milovanovića su ovoga puta morale da ulože mnogo više napora kako bi slomile otpor svog rivala, koji je ovim porazom maltene zapečatio sopstvenu sudbinu u prvoligaškom društvu. Prelomna je bila treća četvrtina, u kojoj su „crvene“ granitnom odbranom svele Subotičanke na svega sedam postignutih poena, što im je otvorilo vrata ka konačnom trijumfu.

Sjajnu partiju pružila je Minela Mehović, koja je sa 25 poena ponela epitet prvog strelca pobedničke ekipe. Zapažena je bila i Milica Inđić, koju je jedan skok delio od dabl-dabl učinka (18 poena, 9 skokova), a dvocifrena u kragujevačkom sastavu bila je još i Marija Petrović sa 11 postignutih poena.

U ekipi iz Subotice prednjačila je doskorašnja članica Radničkog Natalija Spaić, koja je nanizala 33 poena. Kapiten Dara Kovačević ubacila je 10, a Tijana Ninković 9 poena.

Košarkašice Radničkog u narednom kolu očekuje prva od dve ključne utakmice za opstanak u ligi. U “Jezero” dolazi ekipa Novosadske ŽKA, koju su Kragujevčanke već jednom savladale u ovoj sezoni, i to u sred Srpske Atine. 

Izvor: SPD Radnički