SportFoto: FK Radnički 1923

Startuje Prva liga Srbije: “Radnički 1923” dočekuje “Železničara”

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 14 08 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 na startu Prve lige Srbije odmeriće snage sa pančevačkim Železničarom. Meč je na programu sutra od 17 časova na stadionu “Čika Dača”. U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, sve utakmice prvog kola Prve lige Srbije igraće se bez prisustva gledalaca.

Nakon mesec dana intenzivnih priprema, može se konstatovati da je kragujevački prvoligaš spreman za dugu i napornu sezonu, koja će brojati 34 kola.

Novi strateg “crvenih” Aleksandar Linta, koji je ekipu preuzeo krajem jula, u jeku priprema, ističe da je zadovolјan urađenim u prethodnom periodu i da igra Radničkog 1923 polako dobija želјene konture.

“Mislim da su pripremne utakmice, naročito ova zadnja sa Kolubarom, pokazale da je ta neka moja ideja koju želim da sprovedem na terenu zaživela kod igrača i da je prepoznata na pravi način. Potrebno je, naravno, još vremena za dodatno uigravanje, kako bi sve to poprimilo neki želјeni tok”, ocenjuje Linta.

Šefa struke Kragujevčana Aleksandar Linta optimističan kada se govori o očekivanjima u predstojećoj sezoni.

Ja sam po prirodi optimista. U svaku utakmicu ulazim sa želјom da pobedim. Kvalitet lige je prilično ujednačen ove sezone, ali verujem da će Radnički ostvariti dobar plasman na tabeli. Naravno, to ne mogu da garantujem, ali mogu da obećam da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu”, kategoričan je strateg prvoligaša sa “Čika Dače”.

Izvor: Radnički 1923