SportFoto: SPD Radnički

Stevan Mijović novi trener košarkaša Radničkog

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 18 06 2022

Nakon ispadanja iz Košarkaške lige Srbije (KLS), Košarkaški klub Radnički je započeo sa kompletnom reorganizacijom, kako igračkog kadra, tako i stručnog štaba. Izbor rukovodstva kragujevačkog kluba je pao na Stevana Mijovića (29), mladog i talentovanog, ali već dovoljno iskusnog trenera ispred koga je postavljen cilj da sa renoviranom ekipom povrati prvoligaški status.

Povodom predstavljanja novog šefa struke, upriličena je konferencija za štampu u prostorijama SPD Radnički, kojoj su prisustvovali direktor kluba Srećko Otović, kao i pomenuti Stevan Mijović.

Saradnja koju smo uspostavili je planirana u cilju što bržeg povratka Radničkog u košarkašku ligu Srbije i smatram da i mi kao klub i Kragujevac kao grad zaslužujemo to mesto i potrudićemo se da taj cilj ostvarimo u najkraćem mogućem roku. Mijović je Kragujevčanin, koji će po prvi put raditi u rodnom gradu. Reč je o mladom i izuzetnom stručnjaku koji su nam potrebni kako bi se što adekvatnije spremili za nastupajuću sezonu i uprava kluba, kao i ja imamo puno poverenje u njega i njegov rad. Stručni štab će činiti naši treneri Erić, Lukić i Brajković, koji već duže vreme kvalitetno rade u SPD Radnički, a ovim putem bih uputio poziv svim kragujevačkim košarkašima koji žele da se vrate u Radnički, da su im vrata širom otvorena, jer je naša ideja da budemo svojevrsna fabrika košarkaša”, predstavio je novog šefa stručnog štaba direktor Srećko Otović i ujedno iskoristio priliku da pozove sve košarkaše pionirskog i kadetskog uzrasta da prisustvuju danima košarke koji će se održati u hali Jezero od 20. do 22. juna.

Mijović je trenerski poslom počeo da se bavi u Crvenoj zvezdi gde je bio trener svih mlađih kategorija, potom nastavio u Dinamiku, a poslednju sezonu je proveo u Kolubari iz Lazarevca sa kojom je uspeo da obezbedi opstanak u KLS.

Pre svega bih se zahvalio upravi kluba na pruženoj šansi i ukazanom poverenju. Prve košarkaške korake sam načinio ovde u rodnom gradu, a onda me je fakultet i trenerski poziv odveo dalje. Nakon deset godina se vraćam na mesto početka i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati uspesima kluba. Cilj je već opšte poznat i već neko izvesno vreme radimo na njemu u formiranju neke nove priče i novog tima za izazove koje nam predstoje i nadam se da ćemo uspeti u tome. Želja mi je da se svi u i oko kluba uključimo u ostvarenje zacrtanih planova i nadam se da će SBB hala Jezero opet biti puna i da će nam navijači pomoći u tome. Što se tiče ekipe, trenutno imamo četiri potpisana igrača i ubrzano radimo na formiranju kvalitetnog sastava. Opšte je poznato da je jako teško vratiti se u najviši rang, tako da ćemo težiti da napravimo tim koji bi po kvalitetu bio za sredinu tabele KLS. Biće veoma teško i nećemo imati pravo na kiks, očekuje nas težak rad, ali se nadam da ćemo Kragujevac i Radnički vratiti na KLS mapu Srbije”, zaklučio je novopostavljeni šef stručnog štaba KK Radnički Stevan Mijović. 

Izvor: SPD Radnički