Sport

Stojanović novo pojačanje “Radničkog 1950”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 02 09 2016

Košarkaški klub “Radnički 1950” angažovao je prvo zvučno pojačanje za B ligu, igrača sa internacionalni iskustvom Srđana Stojanovića i igraće na poziciji plajmejkera i beka-šutra.

Odličan je strelac i imao je dobre statističke parametre što se poena tiče u svim klubovim gde je igrao. Odlično se snalazi u sitacijama jedan na jedan, izuzetno je prodoran, ima odličan pregled igre, a takođe poseduje i odličan šut, kako iz blizine i sa poludistance tako i iza linije tri poena.

Košarkašku karijeru Stojanović je započeo u rodnom gradu u ekipi “Spartak” u kojem je prošao sve mlađe selekcije, a nastupao je i za seniorski sastav ovog kluba sa velikim uspehom u B ligi nekoliko sezona, nakon toga prelazi takođe u B ligu u ekipu “Crnokosa” iz Kosjerića i pomaže ekipi da izbori plasman u KLS, prvi rang takmičenja u Srbiji, u Kosjeriću ostaje još jednu sezonu gde pruža odlične partije u najjačem rangu takmičenja. Posle te uspešne sezone usledio je inostrani angažman u ekipi “Pečuj” koja igra prvu Mađarsku ligu, nakon sezone provedene van granica naše zemlјe vraća se i prošle sezone nastupa za “Priboj”, a od ove sezone je član “Radničkog 1950”.

Košarkaš Srđan Stojanović rođen je 26. maja 1991. godine u Subotici. Uspešan je student Ekonomskog fakulteta u Subotici i Visoke strukovne škole za košarkaškog trenera.