SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Strelci “Čika Mate” osvojili pet medalja na 45. Internacionalnom prvenstvu Beograda

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 31 12 2020

Članovi Streljačkog kluba “Čika Mata” osvajanjem pet medalja, po dve zlatne i srebrne i jednu bronzanu, na 45. Internacionalnom prvenstvu Beograda vazdušnim oružjem, uspešno su okončali ovogodišnju takmičarsku sezonu. Najsjajnija odličja pripala su Milutinu Stefanoviću i Teodori Vukojević, koja je osvojila i bronzu u juniroskoj konkurenciji, dok su se srebrom okitili Stevan Jovanović i Marko Ivanović. 

Tačka na streljačku 2020. godinu u Srbiji stavljena je u „Bel ekspo“ centru, gde je održano 45. Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem. Za razliku od prethodnih godina, ovaj put prvenstvo je, zbog opšte situacije, organizovano kao jednodnevni turnir „Trofej Beograda“, ali vredna ostvarenja nisu izostala.  

Milutin Stefanović („Čika Mata“) je blistao u muškom finalu puškom i do trijumfa došao sa 252,0 krugova. Daleko iza sebe ostavio je sve rivale. Srebro je osvojio njegov klupski drug Stevan Jovanović, dok je treći bio mladi Dušan Stojadinović (Novi Sad 1790).   

U konkurenciji junior puškom srebro je osvojio član “Čika Mate” Marko Ivanović sa 623,0 kruga. 

U ženskoj konkurenciji puškom, su, kao i u trećem kolu Kupa SSS, održanom takođe u „Bel ekspo“ centru, blistale juniorke. Osvojile su sve tri medalje u apsolutnoj konkurenciji. Trijumfovala je kragujevčanka Teodora Vukojević („Čika Mata“) – 250,7 krugova, ispred Aleksandre Havran (Jedinstvo) i Emilije Ponjavić („Dragan Jevtić Škepo“). Ponjavićeva je pobedila u juniorskoj konkurenciji (računaju se samo rezultati kvalifikacija) sa vredniha 628,5 krugova. Srebro je otišlo u Slovačku, osvojila ga je Kamila Novotna, a bronza je pripala Teodori Vukojević. 

I pored pandemije Korona virusa, turnir je zadržao međunarodni karakter, jer gosti Beograda bili su strelci iz Slovačke i Makedonije. 

Izvor: Streljački savez Srbije

Galerija slika