SportFoto: RK Radnički 1964

Študer: Borba za svaku loptu naredne sezone

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 28 06 2019

Rukometaši Radničkog 1964 su završili proteklu sezonu pomešanih osećanja.Igrali su verovatno najlepši i najatraktivniji rukomet,padali su redom rivali,ali ih je trenutak dekoncentracije,51 sekunda i ispuštena 2 gola prednosti u derbiju sa ekipom Dubočice u Kragujevcu, koštao plasmana u viši rang. Sezonu na klupi je započeo Aleksandar Radosavlјević, gde ga je na polovini drugog dela sezone zamenio Dragan Študer, sa kojim rekapituliramo urađeno i planove za naredni šampionat.

Nakon velike borbe i turbulentne sezone,osvojeno je ipak drugo mesto.Smatrate li to neuspehom?

Nakon stvarno uzbudlјive sezone, ostaje gorak ukus u ustima posle osvojenog drugog mesta usled slabijeg međusobnog skora sa Dubočicom iz Leskovca. Bili smo ekipa sa najviše datih, a najmanje primlјenih golova, nije bilo dovolјno”, rekao je Študer.

Na mestu šefa struke ste od aprila. Ocenite generalno igru ove sezone.

Brz, atraktivan rukomet, sa jakom odbranom, brzom tranzicijom i velikim brojem datih golova iz kontranapada je odlika igre našeg tima ove sezone”, kaže, Študer.

Koje su to novine koje ste vi uneli od preuzimanja ekipe.

Postoji pravilo da nisu poželјne velike promene po preuzimanju ekipe u sred sezone,pogotovu ne pred kraj.Bilo je teško pre svega povratiti veru momcima da izguraju do kraja, na tome smo svi zajedno radili i mislim da smo u tome uspeli”, izjavio je Študer.

Da li ste već okrenuti novoj sezoni, koji će cilјevi biti primarni?

Naredne sezone želimo promovisati još veći broj mladih igrača, koji će biti oslonac kluba u godinama koje dolaze”, poručio je Študer.

Kao trener ste poznati, a i dokazali ste da svi imaju svoju šansu. Da li ćete nastaviti u tom trendu?

Mene kao trenera interesuje samo teren i trening, svi igrači uvek imaju istu šansu, na njima je da se svojim radom, odnosom i ponašanjem izbore za svoj status. Volim da svi budu uklјučeni u sve segmente igre zvane rukomet, da joj se raduju i da u njoj uživaju, rezultat je veoma važan, ali nije uvek prioritetan”, kaže Študer.

Šta mogu očekivati navijači od nastupajuće sezone?

Navijačima u sledećoj sezoni možemo obećati borbu za svaku loptu,svaki pedalј terena,dostojanstveno predstavlјanje kluba i grada. Daćemo sve od sebe da postignemo što bolјi plasman u idućoj sezoni”, zaključio je šef stručnog štaba, Dragan Študer.