SportFoto: FK Radnički 1923

Šumadinci “blickrigom” do preokreta i pobede u duelu sa borbenim Pazarcima (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 23 09 2021

Deset minuta bilo je potrebno fudbalerima Radničkog 1923 da preokrenu rezultat u utakmici sa Novim Pazarom i dođu do očekivane pobede, kojom su prekinuli dvomesečni “post” na svom “Čika Dači” – 2:1. Blistao je nezaustavljivi Marko Mirić, koji je uz strelca izjednačujućeg pogotka Stefana Filipovića najzaslužniji za drugi uzastopni trijumf “crvene čete”.

Pobedu kragujevačkoj ekipi doneli su golovima Filipović u 13. i Mirić u 23. minutu za Radnički 1923, a pogodak za Novi Pazar postigao je Aganspahić u 8. minutu. 

Nakon trijumfa nad Voždovcem u prošlom kolu, prosto se nametnuo imperativ osvajanja sva tri boda i na našem terenu, gde smo u poslednje vreme igrali po principu “toplo-hladno”. Mislim da smo pokazali karakter i veliku borbenost na današnjoj utakmici. Uspeli smo da napravimo preokret zahvaljujući fenomenalnom Miriću, koji je imao taj peh da se povredi u drugom poluvremenu. Kasnije smo ušli u nešto neizvesniju završnicu, ali smo na kraju uspeli da sačuvamo stečeno vođstvo i osvojimo tri boda velika kao kuća, koji nam pružaju dovoljno razloga za optimizam pred gostovanje Metalcu u narednom kolu”, ocenjuje današnji susret na “Čika Dači” Goran Isidorović, jedan od glavnih saradnika trenera Radničkog 1923 Vladimira Radenkovića.

Šumadinci su ovom pobedom napredovali za još dva koraka na superligaškoj tabeli i trenutno su na sedmoj poziciji sa 14 osvojenih bodova.

Priliku da nastave ovaj ulazni trend rezultata izabranici Vladimira Radenkovića imaće već u nedelju na gostovanju ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu. 

Izvor: FK Radnički 1923