SportFoto: SPD Radnički

Šumadinci dodaju gas: Požarevljani moraju pasti

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 29 01 2021

Jedan od interesantnijih mečeva 14. kola BPŠ Super lige Srbije za odbojkaše igra se sutra od 16:30 časova u kragujevačkom “Jezeru“, a sastaju se domaći Radnički i ekipa Mladog radnika iz Požarevca.

Radi se o ekipama koje se jako dobro poznaju, s obzirom da su se samo u ovoj sezoni već sastajale u tri navrata – jednom u prvenstvu i dva puta u Kupu Srbije. Požarevljani su slavili u dva navrata, dok je Radnički zabeležio jedan, ali izuzetno vredan trijumf u Kupu Srbije, kojim je osigurao sebi mesto među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Kragujevčani već duže vreme nikako ne uspevaju da ustale takmičarsku formu. Posle zaista sjajnog izdanja i ubedljive pobede u susretu sa Vojvodinom, učenici Dragana Kobiljskog su poslednjih par mečeva odigrali ispod očekivanja.

Nakon odlične utakmice sa Vojvodinom, koju smo odigrali prilično nadahnuto, agresivno i strpljivo, onako kako se od nas i očekuje, u poslednjih nekoliko mečeva imali smo osetne padove u igri. Očigledno je da se neke stvari u našoj igri još uvek nisu podesile kako treba, ali radimo na tome da sve to što pre korigujemo, s obzirom da nas očekuje sama završnica ligaškog dela prvenstva, kao i polufinale Kupa Srbije, konstatuje iskusni Mirko Radević, povratnik u redove nekadašnjeg prvaka države.

Šumadinci nemaju mnogo izbora, osim da nagaze papučicu za gas i pokušaju da što bolje finiširaju ligaški deo sezone, kako bi se domogli najbolje moguće pozicije za predstojeći plej-of.

U tom pogledu, jasno je zbog čega se četi Dragana Kobiljskog nameće imperativ trijumfa u predstojećem susretu sa ekipom Mladog radnika. To neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da Požarevljani imaju jednu jako kvalitetnu ekipu, predvođenu prvim poenterom lige Mladenom Bojovićem, ali je voljni momenat u taboru Kragujevčana na veoma visokom nivou, što je jedan od osnovnih preduslova za dobar rezultat. 

Utakmica sa Mladim radnikom dolazi u prilično nezgodnom trenutku za nas. Oni su sa dve uzastopne pobede podigli samopouzdanje i pokazali da su prevazišli period rezultatske krize, dok smo mi u poslednje dve utakmice, protiv Crvene zvezde i Partizana, samo na momente pružali igru kakva se od nas očekuje. Pri tom, ekipa Mladog radnika u ovaj meč ulazi prilično rasterećeno jer nema puno toga da izgubi, dok se od nas očekuje da opravdamo ulogu favorita i zabeležimo pobedu. Ipak, ne kaže se za džabe da je rezultatski pritisak neka vrsta privilegije u sportu i mi moramo da se ponašamo u skladu sa tim načelom. Ono što je jako važno, to je da atmosfera u ekipi nije poljuljana, svi dišemo kao jedan, samo je potrebno da popravimo određene elemente u našoj igri, poput prvog napada, na čemu intenzivno radimo na treninzima ovih dana, i verujem da onda neće biti problema”, uverava srednji bloker Radničkog.

I pored očiglednih oscilacija u formi, Šumadinci i dalje važe za jednog od najozbiljnijih konkurenata novosadskoj Vojvodini u borbi za oba domaća trofeja.

Nesporno je da ova ekipa Radničkog poseduje sve neophodne karakteristike jednog tima sa šampionskim ambicijama, a ostaje da se vidi da li će biti u stanju da napravi taj odlučujući iskorak ka najvećim visinama.

Iskren da budem, ja sam u Radnički došao iz dva razloga: prvi, zato što je Radnički jedan veliki klub, u kome sam već imao priliku da igram, a drugi je to što smatram da ova ekipa ima kapacitet za najviše moguće domete. Neka moja lična želja je da igramo barem jedno od dva moguća finala, a tu je već sve moguće”, zaključio je Radević.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog i Mladog radnika biće odigrana pred praznim tribinama „Jezera”.