SportFoto: FK Radnički 1923

Šumadinci krote voždovačke “zmajeve”

Autor: InfoKG
16:45 | Četvrtak, 24 02 2022

U senci predstojećeg 166. večitog derbija, koji će svakako obeležiti 24. kolo Linglong Tajer Super lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 vode jednu od ključnih bitaka za opstanak u najvišem rangu takmičenja. Kragujevčani će sutra od 14 časova na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Voždovca, sa namerom da konačno stave tačku na neslavan niz od trinaest uzastopnih utakmica bez pobede i poboljšaju svoje izglede u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

Dolazi vreme istine za fudbalere kragujevačkog superligaša. Narednih par utakmica pokazaće da li “crveni” imaju snage i kvaliteta da istraju u grčevitoj borbi za opstanak ili će napraviti korak unazad i vratiti se u prvoligaško društvo.

Iako svestan specifičnosti situacije u kojoj se njegov tim nalazi, šef struke Kragujevčana Nenad Lalatović veruje u povoljan rasplet sezone i uveren je da će Radnički 1923 kroz baraž uspeti da zadrži mesto u eliti.

Ja i dalje ne gubim nadu. Optimista sam, iako znam da će biti jako teško. Greh od Boga bi bio da jedan tako veliki klub kao što je Radnički 1923 ispadne iz Super lige. Ova sjajna publika ovde ne zaslužuje da naredne sezone gleda svoj voljeni tim u Prvoj ligi Srbije i mišljenja sam da to ne bi bilo dobro ni za srpski fudbal, s obzirom da je Radnički 1923 posle Zvezde i Partizana klub sa najvećom posetom u Super ligi”, smatra Lalatović.

Gladni su Kragujevčani pobeda, čiju slast nisu osetili još od septembra i onog teško izvojevanog trijumfa nad Novim Pazarom na “Čika Dači”. Zbog toga predstojeći susret protiv ekipe Voždovca, koju su već jednom uspeli da savladaju ove sezone, vide kao odličnu priliku za izlazak iz rezultatske krize.

Za razliku od Šumadinaca koji se bore za “goli život”, voždovački “zmajevi”, predvođeni bivšim strategom ekipe sa “Čika Dače” Aleksandrom Lintom, nastoje da osiguraju mesto u plej-ofu. Mršav učinak od samo jednog osvojenog boda u prva dva prolećna kola sigurno će motivisati fudbalere Voždovca da na gostovanju u srcu Šumadije poprave utisak i ujedno se revanširaju Kragujevčanima za poraz na svom “Krovu” u jesenjem delu sezone (2:1).

U goste nam dolazi jedan jako neugodan protivnik, predvođen bivšim trenerom Radničkog 1923 Aleksandrom Lintom, koga ja inače izuzetno cenim i poštujem i koji je duži niz godina sarađivao sa mojim veoma dobrim kolegom Ilijom Stolicom. Radi se o dobro selektiranoj ekipi sa dosta školovanih igrača u svojim redovima, koji su u stanju da kazne svaki vid opuštanja. Za razliku od nas, oni nemaju mnogo toga da izgube u ovoj utakmici, ali će sigurno moj kolega Linta znati da motiviše svoje igrače da pruže maksimum na terenu. Ovo je prva u nizu utakmica u kojoj moramo da tražimo preko potrebne bodove u borbi za opstanak. Za nas je pobeda apsolutni imperativ i sigurno je da ćemo od prvog minuta izaći na teren sa namerom da obradujemo naše navijače i upišemo prvu pobedu u prolećnom delu sezone. Svesni smo da neće biti lako, veliki je pritisak na igračima, ali verujem da ćemo na kraju osvojiti željena tri boda”, optimista je Lalatović.

I prvotimac Radničkog 1923 Saša Jovanović je ubeđen da dolaze bolji dani za njegovu ekipu i da će predstojeća utakmica sa Voždovcem, klubom u kome je proveo jedan deo svoje igračke karijere, poslužiti kao idealna uvertira za potonje mečeve sa glavnim konkurentima u borbi za opstanak.

Nakon dve teške utakmice na startu prolećnog dela prvenstva, protiv Proletera i Partizana, očekuje nas serija utakmica u kojima moramo da idemo na maksimalan broj osvojenih bodova. Mislim da ekipa polako usvaja sve smernice novog šefa struke i verujem da ćemo u narednom periodu pružati mnogo bolje partije i samim tim priuštiti našoj publici dovoljno razloga za radost”, poručuje Jovanović.

Zbog direktnog crvenog kartona zarađenog na prethodnoj utakmici sa Partizanom, u timu Radničkog 1923 sutra neće biti iskusnog napadača Voje Ubiparipa. Neizvestan je i nastup hitronogog Aleksandra Varjačića, koji ima sitnih problema sa povredom, dok se Marko Mirić uspešno oporavio i trebao bi da bude u konkurenciji za tim.

Mirić je juče trenirao punim intenzitetom, a da li će biti u potpunosti spreman za sutrašnju utakmicu videćemo nakon današnjeg treninga. Imamo određenih problema sa Varjačićem, koji nije trenirao poslednja dva dana. Videćemo da li na njega možemo da računamo za ovu utakmicu, pošto ja želim da u timu imam igrače koji su sto odsto spremni”, otkriva Lalatović.

Ulaznice za utakmicu po standardnoj ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na biletarnici stadiona “Čika Dača” u petak od 12 časova.

Televizija Arena sport direktno će prenositi utakmicu na svom Premijum 1 kanalu. 

Izvor: FK Radnički 1923