SportFoto: SPD Radnički

Šumadinci rešeni da se „isprse“ lideru

Autor: InfoKG
13:30 | Četvrtak, 19 11 2020

Na krilima pobede u Pirotu minulog vikenda, košarkaši Radničkog sutra od 18 časova, u svom “Jezeru“, uz direktan prenos na televiziji Arena Sport, dočekuju lidera Košarkaške lige Srbije i jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu takmičenja, novosadsku Vojvodinu.

Kragujevčani su, uprkos brojnim kadrovskim problemima, uspeli da naprave podvig na gostovanju iskusnoj ekipi Pirota i upišu prvu pobedu izvan svog „Jezera“ ove sezone.

Bili su učenici Igora Todorovića u konstantnom rezultatskom deficitu maltene čitavu utakmicu, ali nisu gubili nadu da mogu do preokreta. A onda, u samom finišu kada se nije znalo na čiju će stranu rezultatsko klatno prevagnuti, sudbinu utakmice u svoje ruke preuzeo je plejmejker Radničkog Filip Dumić i doneo svom timu četvrti trijumf u sezoni.

Znali smo da će košarkaši Pirota ući izuzetno motivisani u ovu utakmicu, sa željom da prekinu niz od nekoliko uzastopnih poraza. Sa druge strane, nama je ova utakmica došla samo tri dana nakon poraza na gostovanju OKK Beogradu, gde smo odigrali odlične tri četvrtine, a onda posustali u završnih deset minuta. Mislim da smo u susretu sa Pirotom pokazali izuzetnu snagu karaktera, verovali smo u preokret čak i u trenucima kada smo gubili sa sedamnaest poena razlike, a epilog svega je pobeda u jednoj neizvesnoj i interesantnoj završnici”, reči su meč-vinera Filipa Dumića.

Ova pobeda u Pirotu došla je, čini se, u najboljem mogućem trenutku, kako bi podigla moral u taboru Kragujevčana uoči zgusnutog rasporeda utakmica koje ekipu trenera Igora Todorovića očekuju u narednom periodu.

Već sutra u “Jezero“ dolazi lider na tabeli, ekipa novosadske Vojvodine, predvođena kragujevačkim trenerom Miroslavom Nikolićem, koji je duži niz godina sedeo na klupi Radničkog.

Novosađani ne znaju za poraz u dosadašnjem delu takmičenja i sigurno da će na gostovanju u Kragujevcu tražiti način da produže niz uspešnih rezultata. Vojvodina je ekipa sa najmanje primljenih poena u proteklom delu sezone, tako da će ovo biti pravi ispit za kragujevački tim, koji važi za jedan od napadački najpotentnijih u ligi.

Kragujevčani će i na ovom meču nastupiti u oslabljenom sastavu, ali sa čvrstom namerom da se dostojno suprotstave lideru na tabeli i pokušaju da mu nanesu prvi poraz u sezoni.

U goste nam dolazi lider na tabeli, ekipa Vojvodine, koja igra dobro ove sezone i beleži sjajne rezultate. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, a predvodi ih iskusan i dokazan trener Miroslav Nikolić. Kao što je poznato, mi već par nedelja treniramo u skraćenom rosteru zbog povrede Andreje Stevanovića i bolesti Stefana Đorđevića, što malo remeti neke naše planove, ali svi ostali momci iz ekipe daju svoj maksimum da nadomeste njihovo odsustvo. Verujem da ćemo u susretu sa Vojvodinom još jednom pokazati da smo neugodan protivnik za bilo koju ekipu u ligi”, uveren je tridesetogodišnji organizator igre kragujevačkog tima.

Utakmica između Radničkog i Vojvodine biće odigrana pred praznim trbinima „Jezera“, ali uz direktan televizijski prenos na drugom kanalu Arene Sport. 

Izvor: SPD Radnički