SportFoto: Arhiva - SPD Radnički

Svetosavski turnir “Kragujevac 2020” u hali “Jezero”

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 17 01 2020

Tradicionalni rukometni Svetosavski turnir “Kragujevac 2020”, u organizaciji Rukometnog kluba Radnički, biće održan sutra i u nedelju u hali “Jezero”, a ulaz je besplatan. Turnir je namenjen generaciji igrača 2005. i mlađe u obe kategorije. Ovogodišnji, treći po redu turnir prvi put će biti međunarodnog karaktera, jer će učešće uzeti Rukometni klub Vardar iz Skoplja, dvostruki prvak Evrope. Učestvovaće i dve ekipe iz Šapca – Metaloplastika, takođe dvostruki šampion Evrope i bivši prvak Srbije i Medicinar, Rukometni klub Beograd, kao jedna od jedinstvenih „fabrika“ talenata u Srbiji i domaćin kragujevački Radnički.

I ove godine imamo čast  da ugostimo vrhunske ekipe iz Srbije i okruženja sa malo izmenjenim konceptom samog turnira. Naime, prethodnih godina smo u istom danu imali takmičenja u mini-rukometu i rukometu, a sada smo se fokusirali samo na rukomet. Novina je ta da će turnir trajati dva dana, kako bi rasteretili ekipe i ugostili naše sportske prijatelje, kako iz Makedonije, tako i iz Srbije. Očekujem dobre utakmice i kvalitetnu igru, druženje između ekipa, sa ciljem da i ove godine pobedi rukomet pre svega”, istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički i dodala da će turnir u mini-rukometu biti održan u februaru. 

Turnir će početi sutra kada će se od 19:30 sastati ženske ekipe Radničkog i Vardara, a potom će u 20:30 svoju utakmicu odigrati isti rivali, ali u muškoj konkurenciji. Nastavak turnira sledi u nedelju i to prema sledećem rasporedu:

Vreme    Utakmica

09:30     Beograd – Vardar Ž
10:30     Beograd – Vardar M
11:30     Medicinar – Radnički Ž
12:30     Metaloplastika – Radnički M
13:30     Svečano otvaranјe turnira
14:00     Radnički – Beograd Ž
15:00     Radnički – Beograd M
16:00     Beograd – Medicinar Ž
17:00     Beograd – Metaloplastika M
18:00     Medicinar – Vardar Ž
19:00     Metalopastika – Varadar M
20:00     Dodela pehara i medalja i svečano zatvaranјe turnira