SportFoto: SPD Radnički

Tačka na odbojkašku sezonu u Srbiji, “Radnički” na 6. mestu

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 01 05 2020

Odbojkaška takmičarska sezona u Srbiji je prinudno okončana zbog Korona virusa, tako da je “Radnički” u Super ligi zauzeo 6. mesto. Iz kragujevačkog kluba poručuju da uveliko kuju planove za narednu sezonu za koju imaju visoke ambicije. 

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja doneli su odluku o prekidu i prinudnom završetku svih odbojkaških takmičenja u državi za sezonu 2019/2020.

Za pobednike prva tri ranga takmičenja (Super liga, Prva liga, Prva B liga) proglašene su najbolje plasirane ekipe u trenutku prekida sezone. Tako je šampionsku titulu u konkurenciji seniora osvojila novosadska Vojvodina, a kod seniorki obrenovački TENT.

Kragujevački Radnički je, prema zatečenom stanju na tabeli uoči prekida takmičenja, sezonu u Super ligi Srbije za odbojkaše okončao na šestoj poziciji. Izabranici Dragana Kobiljskog, koji su od uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije obavljali individualne treninge u svojim domovima, od 11. maja vraćaju se ekipnim treninzima na otvorenom prostoru.

U klubu već uveliko kuju planove za narednu takmičarsku sezonu, u koju će Radnički ući sa visokim ambicijama.