SportFoto: SPD Radnički

Talentovani Ognjen Vasović u Radničkom

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 01 10 2020

Veoma perspektivni i talentovani osamnaestogodišnji centar Ognjen Vasović, stigao je u Radnički iz redova jednog od najvećih rivala, ekipe Šapca, samo par dana nakon što su Kragujevčani slavili u uzbudljivom derbiju, na premijeri u Mačvi (14:13).

Ovaj visoki vaterpolista je član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije i poseduje dobar vaterpolo gen, pošto su njegov otac Anto i stric Jugoslav naši proslavljeni reprezentativci. Kuriozitet je i to što je upravo Anto sportski direktor Šapca, a Jugoslav direktor Radničkog.

U Radničkom se veoma kvalitetno radi, sredina je perspektivna, a ekipa jako dobra. Zato sam odlučio da dođem u Kragujevac i mislim da je do prelaska došlo u najboljem mogućem trenutku za mene. Verujem da će mi treniranje sa odličnim trenerima u Radničkom mnogo značiti za dalji razvoj i nastavak karijere. Voleo bih da se ovde zadržim što duže, ukoliko sve bude išlo po planu. Smatran da u aktuelnoj sezoni ova ekipa može do duple krune i visoke pozicije u Jadranskoj ligi, kao i plasmana u Ligu šampiona”, rekao je Vasović.

Pored uspešnih nastupa u mlađim selekcijama, Ognjen je u protekle tri godine nastupao i za seniorski tim Šapca, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Regionalnoj ligi i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

On je svakako zalog za budućnost, ali se očekuje i da u aktuelnoj sezoni, uz mladog Bogdana Gavrilovića, bude dopuna odličnom centarskom tandemu Nebojše Toholja i Nikite Kruga.