SportFoto: FK Radnički 1923

Talentovani Ristović pojačao “Radnički 1923”

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 22 01 2021

Mladi fudbaler Zemuna i omladinski reprezentativac Srbije Nikola Ristović prvo je pojačanje našeg kluba u zimskom prelaznom roku. Ristović ima samo dvadeset godina i slovi za jednog od najtalentovanijih fudbalera svog uzrasta u Srbiji.

Prošao je sve selekcije kluba iz Gornje varoši, a za prvi tim Zemuna debitovao je još kao sedamnaestogodišnjak, kada su Zemunci još uvek nastupali u Super ligi Srbije. Od tog trenutka, Ristović je u dresu Zemuna sakupio ukupno 49 nastupa i postigao 7 golova.

Dobrim igrama u timu iz Gornje varoši, Ristović je vrlo brzo skrenuo pažnju brojnih domaćih klubova, pa se tako jesenas za njegovo zdravlje raspitivao i beogradski Partizan. Neodlučnost konkurencije iskoristili su Кragujevčani, koji su ovog mladog i perspektivnog fudbalera uspeli da privole u svoje redove.

Mislim da smo dolaskom Ristovića napravili jedan veliki posao. U pitanju je jedan od najtalentovanijih igrača u Srbiji za koga su bili zainteresovani mnogi superligaški klubovi. Izuzetno nam je drago što je Nikola prepoznao našu viziju za budućnost i odlučio da postane deo ovog kluba. Neću biti neskroman ukoliko kažem da je ovo jedan od najvećih transfera Radničkog u zadnjih nekoliko godina, pošto ne pamtim kada je ovaj klub poslednji put uspeo da ugrabi jednog tako talentovanog igrača i budućeg mladog reprezentativca ispred finansijski mnogo moćnijih klubova. Mi ovim transferom započinjemo trend koji smo najavili, a to je da će Radnički 1923 ubuduće poslovati moderno i davati šansu mladim igračima, koji će ovde imati priliku da stiču afirmaciju i razvijaju se u pravom smeru”, poručio je na predstavljanju prvog pojačanja u zimskom prelaznom roku sportski direktor Кragujevčana Slavko Perović.

Кao tehnički izuzetno potkovan igrač, koji se podjednako dobro snalazi na više različitih pozicija u sredini terena, Ristović će se bez svake sumnje brzo uklopiti u sistem igre koji preferira trener Кragujevčana Aleksandar Linta.

Dolazim u Radnički 1923 sa željom da pojačam ekipu u pohodu na Super ligu i pri tom dodatno napredujem u društvu tako iskusnih igrača, kao što su Mirić, Tomić, Vidović, Кovačević… Obećavam da ću pružiti svoj maksimum u svakoj utakmici i dati pun doprinos ostvarenju ciljeva kluba u ovoj takmičarskoj sezoni”, izjavio je Ristović.

Angažovanjem Ristovića Radnički 1923 je na duže staze dobio jednog izuzetno kvalitetnog fudbalera, koji još uvek nije razvio svoj igrački potencijal do kraja. 

Izvor: FK Radnički 1923