SportFoto: Streljački savez Srbije

Teodora Vukojević najbolja juniorka „Trofeja Beograda“

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 13 12 2019

Na 44. Internacionalnom prvenstvu Beograda u gađanju vazdušnim oružjem, za trofeje se nadmealo 288 strelaca iz 18 država. Članovi "Čika Mate", tradicionalno uspešni na takmičenjima, i ovog puta imaju čime da se ponose. Teodora Vukojević proglašena je najboljom juniorkom Trofeja Beograda, uz osvojena i dva srebrna odličja. Milutin Stefanović i Marko Ivanović u Kragujeac su doneli bronze.

Takmičenje koje Streljački savez Beograda priređuje 44. put, održano je proteklog vikenda u hali „Bel ekspo centar“ na Novom Beogradu. Učešće su uzeli su strelci iz 18 država, tri više nego prošle godine. Za medalje i pehare borilo se se 288 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, El Salvadora, Španije, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Japana, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Švedske, Ukrajine i Srbije. 

Vukojevićeva najbolja juniorka „Trofeja Beograda“ - Pehar namenjen najboljem strelcu u omladinskoj konkurenciji otišao je u ruke Teodore Vukojević, članice „Čika Mate“, koja je osvojila srebro puškom u kategoriji juniorki, dok je bila četvrta u seniorskom nadmetanju. Prvog dana mitinga bila je članica četvoroplasiranog miksa puškom. 

U gađanju vazdušnom puškom šesnaestogodišnjoj Teodori Vukojević je pripao srebrni Beogradski pobednik, sa 0,7 kruga zaostatka za pobednicom Ošen Miler iz Francuske, među 79 takmičarki.

Bronza u borbi za Trofej Beograda u seniorskoj konkurenciji pripala je Milutinu Stefanoviću koji je vazdušnom puškom gađao u miksu sa Sanjom Vukašinović.

U juniorskoj konkurenciji, u borbi za Trofej Beograda, Marko Ivanović (puška) izvojevao je bronzu, a srebro Teodora Vukojević. 

U borbi za Veliku nagradu Beograda Teodora Vukojević (puška) osvojila je srebro.