SportFoto: SPD Radnički

Tesan poraz košarkašica Radničkog na zatvaranju sezone

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 08 03 2021

Košarkašice Radničkog porazom su okončale ovu takmičarsku sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije. U utakmici bez većeg rezultatskog značaja, Kragujevčanke su poražene na gostovanju ekipi Duge u Šapcu sa „pola koša“ razlike – 65:66.   

Obe ekipe su u ovaj meč ušle prilično rasterećene, s obzirom da su već ranije obezbedile opstanak u ligi. Doduše, košarkašice Radničkog su to učinile znatno ranije, pobedom u susretu sa ekipom Kraljeva prošlog vikenda, dok su popularne „dugice“ do opstanka došle na indirektan način, nakon poraza Novosadske ŽKA u duelu sa Crvenom zvezdom u subotu uveče.

Bez obzira što je meč u sali Šabačke gimnazije bio lišen takmičarskog naboja, želja igračica oba tima bila je da pobedom okončaju ovu prilično turbulentnu i nesvakidašnju sezonu, koju je u velikoj meri obeležila situacija sa virusom Covid-19.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Olga Stepanović sa 23 poena. Kapiten Renata Stepanović je postigla 12 poena, uz 10 skokova, dok je Aleksandra Punoševac dodala 11 poena.

Najbolji utisak u ekipi Radničkog ostavila je Milica Inđić sa 14 postignutih poena. Kapiten Jelena Prvulović je ubacila 11 poena, a Ntumba Titi je učinku od 10 poena dodala isto toliko skokova.

Košarkašice Radničkog su tako sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije okončale na osmoj poziciji prvenstvene tabele, sa skorom od sedam ostvarenih pobeda i petnaest poraza.

Trku za titulu nastavljaju Vojvodina 021, Crvena zvezda KOMBANK, Radivoj Korać i debitant u ligi, ekipa Art basketa, dok prvoligaško društvo napuštaju Novosadska ŽKA i subotički Spartak. 

Izvor: SPD Radnički