SportFoto: FK Radnički 1923

Težak ispit pred fudbalerima Radničkog Vojvodina gostuje na Čika Dači (VIDEO)

Autor: InfoKG
17:11 | Utorak, 25 04 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće novosadsku Vojvodinu u utakmici druge runde plej-ofa Mocart Bet Superlige Srbije, koja je zakazana za sredu, 26. april, od 16 časova, na stadionu “Čika Dača”. Biće to ujedno i prva od tri utakmice koliko će izabranici trenera Dejana Joksimovića odigrati pred svojom publikom u završnoj fazi prvenstvene trke i istovremeno lepa prilika da se prekine trend negativnih rezultata u međusobnim okršajima sa Novosađanima ove sezone.

Znaju Kragujevčani vrlo dobro da ih očekuje duel sa ekipom koja je projektovana za sam vrh tabele i koja čitave sezone pruža konstantno dobre partije. To uostalom potvrđuje i neverovatan niz od čak 17 prvenstvenih utakmica bez pretrpljenog poraza vredan svakog respekta. Takođe, dve uzastopne pobede u susretima sa Novim Pazarom dovele su Staru damu nadomak “kote četiri”, koju trenutno drži beogradski Partizan, koji je sakupio identičan broj bodova kao i tim iz Srpske Atine.

"Vojvodina igra sjajno u poslednje vreme. U nestvarnoj su seriji rezultata, a podatak da su poslednji poraz doživeli još u oktobru sam po sebi dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Dolaskom Radoslava Bataka na mesto trenera dodatno su dobili na taktičkoj disciplini i agresivnosti, što ih uz individualni igrački kvalitet koji poseduju čini još nezgodnijim protivnikom", ne štedi šef struke Kragujevčana Dejan Joksimović reči hvale na račun predstojećeg rivala.

Kao najveći kvalitet ekipe Vojvodine strateg Radničkog 1923 ističe ofanzivnu tranziciju, koja je Kragujevčanima zagorčala život u prethodna dva odmeravanja snaga.

"Biće izuzetno važno da sprečimo tu njihovu ofanzivnu tradiciju, koja im je jedno od najjačih oružja ove sezone. Zbog toga moramo dobro da reagujemo u trenucima kada izgubimo loptu i da odmah napravimo pritisak, kako taj njihov kvalitet ne bi došao do izražaja. Ono što je sigurno, to je da će ona ekipa koja uspe da se nametne svoj ritam igre i uspostavi terensku dominaciju biti bliža osvajanju bodova u ovoj utakmici. Ja se iskreno nadam da ćemo to biti mi", naglašava Joksimović.

Sa druge strane, jedan od glavnih aduta “crvenih” u predstojećem duelu sa trenutno petoplasiranim timom Mocart Bet Superlige Srbije biće domaći teren, gde Šumadinci ne znaju za poraz već tri utakmice zaredom. Zbog toga se u taboru kragujevačkog superligaša nadaju nastavku ovog uspešnog niza i osvajanju prvih bodova u plej-ofu.

"Naravno da igranje pred našom publikom dodatno stimuliše igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Verujem da će to biti slučaj i na utakmici sa Vojvodinom. Siguran sam da će igrači učiniti sve što je u njihovoj moći da ne razočaraju sve one ljude koji sutra budu došli na stadion da ih podrže", smatra Joksimović.

Šef struke “crvenih” otkriva da će baš kao i na prethodnoj utakmici sa Voždovcem na startu plej-ofa, Radnički 1923 na megdan Vojvodini izaći u kombinovanom sastavu. Na taj način stručni štab kragujevačkog superligaša želi da testira mogućnosti igrača sa manjom minutažom u minulom delu prvenstva, ali i da ravnomerno rasporedi snage, s obzirom da Šumadince već u subotu očekuje gostovanje Novom Pazaru.

"S obzirom da nismo previše opterećeni rezultatima u plej-ofu, to nam daje mogućnost da u poslednjih šest kola pružimo priliku što većem broju igrača. Naravno, to nikako ne znači da mi u ovu, kao i u svaku narednu utakmicu, ulazimo bez ikakvog takmičarskog motiva. Naprotiv, naša je želja da se u svim utakmicama koje nas očekuju do kraja sezone prikažemo u što boljem izdanju i budemo što je moguće konkurentniji. Ja čvrsto verujem da će oni momci koji sutra budu istrčali na teren pružiti svoj maksimum i da će ukazanu priliku iskoristiti na najbolji mogući način", veruje Joksimović, koji će posle dužeg vremena moći da računa na kompletan igrački kadar.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu mogu se nabaviti na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača”, koja se otvara dva sata pre početka utakmice.

Izvor: FK Radnički 1923