SportFoto: SPD Radnički

Težak poraz od šampiona

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 11 10 2021

Košarkašice Radničkog su pretrpele težak poraz u svojoj hali Jezero od Crvene zvezde, rezultatom 66:104. 

Domaće su samo u prvoj četvrtini parirale ekipi Zvezde, šta više, držale su igru pod kontrolom do poslednjeg minuta deonice. Onda je usledilo nekoliko vezanih grešaka u početku organizacije napada što je rezultiralo preokretom i vođstvom gošći na kraju prvih 10 minuta od plus 4 (21:25).

Brzo su izabranice Dragana Vukovića prešle na dvocifrenu prednost i neizvesnost je nestala. Presingom po celom terenu tokom skoro celog meča su uspevale da lako poentiraju iz osvojenih lopti i kontranapada. Ekipa Radničkog je ušla oslabljena u utakmicu i nije mogla da pruži jači otpor beogradskoj ekipi.

U ekipi trenera Nenada Milovanovića, izdvojila se Jack Animam, koja je jedina uspevala da drži ekipu koliko toliko u igri i na pristojnoj razlici u poenima. Meč je završila sa 29 poena, 12 skokova i 6 asistencija. 

Sa druge strane, bilo je mnogo raspoloženih igračica, a najbolje partije su pružile, kapiten, Nevena Naumčev sa 20 poena, Maša Janković sa 14 poena i 8 skokova i Nadežda Nedeljkov sa 13 poena i 3 asistencije. 

Izvor: SPD Radnički