SportFoto: Simona Blagojević

„Tigrice“ pobedile „Bor“

Autor: Branko Vukašinović
16:10 | Nedelja, 21 05 2017

Rukometašice „Radničkog“ su u osmom kolu play-out faze Super rukometne lige za žene savladale ekipu „Bora“, rezultatom 25:23.

Domaće rukometašice su od početka susreta vodile i održavale prednost od 2:3 gola sve do maksimalnih 10:5 u 20. minutu igre. Od tog trenutka Boranke su se trgle i na poluvreme se otišlo sa podnošljivih 3 gola razlike za Kragujevčanke 15:12. U tom delu je briljirala Tijana Ćosić na golu „Tigrica“ zabeleživši neverovatnih 14 odbrana, a stekao se utisak da je „Radnički“ mogao da ima mnogo veću prednost, jer su domaćini prokockali veći broj kontranapada i zicera.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu, domaćin je održavao prednost sve do ponovnih 5 razlike 21:16 u 43. minutu. To je bio signal da Boranke podignu nivo igre i smanje na 23:22 u 55. minutu, što su im „Tigrice“ i dozvolile promašenim zicerima. „Radnički“ je ipak utakmicu sigurno priveo kraju i uknjižio dva boda na svoj konto.

Najefikasnija kod domaćih je bila Jovana Stoiljković sa osam pogodaka, koja je ujedno proglašena i igračem utakmice, a pratile su je Ivana Janković sa šest i Dejana Kulić sa četiri gola. Kod gošči je Sara Stankovski postigla 11 golova.