SportFoto: Privatna arhiva

Trakić pokorio Tiranu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 13 06 2018

Član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Strahinja Trakić osvojio je prvo mesto na takmičenju “Tirana Triathlon” u Albaniji, dok je njegov klupski kolega Veljko Maksimović zauzeo četvrto mesto.   

Kragujevčanin je prvi završio skraćenu sprint trku za 43 minuta, koja se sastojala od 750 metara plivanja, 11 kilometara vožnje bicikle i četiri kilometra trčanja. Na taj način, Trakić je iza sebe ostavio Luku Čupića iz Triatlon kluba X iz Herceg Novog i Dušana Miloševića iz Triatlon kluba Podgorica.  

Organizacija takmičenja je bila odlična. Nisam znao kakva će konkurencija biti, jer nigde nisu izbacili startnu listu. Ipak, očekivao sam dobar plasman zato što sam dobro radio cele zime i u dobroj sam formi. Staza je bila dosta teška sa dosta uspona kako na bajku, tako i na trčanju. Prvi sam izašao iz vode, povećao prednost na bajku i rutinski priveo trčanje kraju”, izjavio je za InfoKG Strahinja Trakić. 

Trakića za vikend, tačnije u nedelju, 17. juna, očekuje trka Svetskog kupa u francuskom gradu Besancon. Nakon toga, učestvovaće na Prvenstvu Srbije u akvatlonu. Kragujevčanina posle ova dva takmičenja očekuje mala pauza sa trkama kako bi uradio završne pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 19. do 21. jula u Estoniji.

Galerija slika