SportFoto: Privatna arhiva

Trakić se okitio zlatom u Bosni i Hercegovini (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 20 08 2019

Član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Strahinja Trakić trijumfovao je na Green lake triatlon kupu, koji održan na Jablaničkom jezeru u Bosni i Hercegovini. Trakić se zlatom okitio jer je trku završio za 1:04:35.

Na Green lake triatlon kupu na Jablaničkom jezeru u Bosni i Hercegovini snage je odmerilo 160 takmičara iz devet zemalja, a među njima je i član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac Strahinja Trakić. Kragujevčanin se okitio zlatnom medaljom na ovom takmičenju, jer je trku završio za 1h 4min i 35 sek.  

Trku sam odradio odlično. Malo sam lošije startovao plivanje, pa sam ostao malo iza na startu, ali sam uspeo to da nadomestim i da izađem prvi iz vode. Biciklistički deo sam odradio dosta dobro i povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog, pa sam i trčanje rutinski priveo kraju. Bosanci su se pokazali kao odlični organizatori i domaćini. Sve je bilo na najvišem nivou. Posebno konfiguracija staze koja je obećavala uzbudljivu trku”, izjavio je za InfoKG Strahinja Trakić.  

Drugoplasiranije bio Dejan Patrčević iz Hrvatske, dok je treće mesto zauzeo Lazar Filipović iz kluba Tri tim Borac iz Čačka.

Trakića za vikend očekuje Prvenstvo Srbije u super sprint triatlonu, a nakon toga završne pripreme za Evropsko prvenstvo u paratriatlonu, u tandemu sa Lazarom Filipovićem, koje će biti održano 14. septembra u Valensiji, u Španiji.

Galerija slika