SportFoto: FK Radnički 1923

TRANSFER BOMBA: Golman Radničkog 1923 Ognjen Lukić čuvaće mrežu francuskog Remsa

Autor: InfoKG
17:15 | Petak, 29 07 2022

Golman Radničkog 1923 i omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, Ognjen Lukić potpisaće u narednim danima ugovor sa francuskim superligašem Remsom. Lukić će potpisati ugovor na pet godina i na golu Remsa naslediti prvog čuvara mreže A selekcije Srbije Predraga Rajkovića, koji je prešao u Majorku, prenose mediji.

Kragujevačkom superligašu, prema nezvaničnim informacijama, uz izvesne bonuse, pripašće obeštećenje od oko pola miliona evra, a možda i više od toga. 

Mladi čuvar mreže, rođen 2003, definisan je poslednjih meseci kao klupski projekat od krucijalnog značaja za Radnički 1923. Učenik Zvezdine škole, posle saznanja da nije opcija „broj jedan“ u matičnom klubu, prihvatio je januara prošle godine poziv sa stadiona „Čika Dača“ i brzo se nametnuo kao čuvar mreže najfinijeg profila. Stasavao je ispred gola Šumadinaca u Prvoj i Super ligi, istovremeno i kaparisao „jedinicu“ u reprezentativnim selekcijama.

Posle Evropskog prvenstva u Slovačkoj, za igrače do 19 godina, nazirala se selidba Ognjena Lukića u zapadnu Evropu. Javio se, najkonkretniji u nizu, francuski Rems, čiji poslodavci su u kratkom periodu stavili do znanja, uz posredstvo Bratislava Ristića, bivšeg fudbalera, takođe profilisanog na zapadu Starog kontinenta, rešenost da ponovo pazare golmana sa srpskim pasošem.

Očigledno, utabana trogodišnja staza Predraga Rajkovića bila je više nego dobra preporuka da se Francuzi okrenu Ognjenu Lukiću, u kojem su već prepoznali potencijal za velika dela. Doskorašnji čuvar mreže, pre sedam dana, zamenio je Rems Majorkom, u transferu vrednom 4,5 miliona evra.

Iza Lukića su 42 utakmice ispred mreže Radničkog 1923, u Super i Prvoj ligi Srbije.

Rastanak sa Kragujevčanima, ma koliko težak i specifičan, jer ljubav Šumadinaca prema Radničkom ne poznaje granice, najaviće i ključnu etapu u karijeri Ognjena Lukića. Ugovor sa Remsom već je spreman, avionske karte takođe… Francuska i „liga petice“, idealan san svakog srpskog tinejdžera. Za Lukića, od naredne nedelje – realnost i obaveza. 

Izvor: N1, Tanjug, RTS