SportFoto: Print Screen - RTS

Tri sestre Bradić sa svih takmičenja u taekvondou donose medalje

Autor: InfoKG
08:08 | Subota, 18 03 2023

Taekvondo je sport u kome Srbija u ženskoj konkurenciji redovno osvaja medalje na Olimpijskim igrama i Svetskim i Evropskim prvenstvima. Među šampionkama su i 3 sestre Bradić, koje nastupaju za klub "Akademija" iz Kragujevca, piše RTS.

Zbog ljubavi prema ovom sportu Elena, Đurđa i Marija su pre dve godine sa mamom iz rodnog Prijedora došle u Kragujevac. U protekloj godini osvojile su mnogo nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Najstarija Elena se na svetskom prvenstvu u Sloveniji pre samo nekoliko dana okitila najsjajnijim odličjem.

“Ja sam prvi put išla sada na neki G-turnir da predstavljam svoju zemlju Srbiju, a ne svoje ime, tako da mi je jako draga ova medalja sa svetskog prvenstva i svakako značajna”, kaže Elena Bradić.

Sestre Bradić do uspeha dolaze napornim treninzima koje imaju svakoga dana, a pored toga su i odlične učenice. Na poslednjem turniru u Bugarskoj u konkurenciji od 1.200 najboljih takmičara iz celog sveta Đurđa i Elena su osvojile bronzane medalje.

“Sada su treninzi mnogo jači nego inače sa novom sezonom dolaze i turniri, a sledeći je u Austriji”, navodi Đurđa Bradić.

Najmlađa Marija koja se još takmiči u pionirskoj konkurenciji na 12 turnira u Srbiji osvojila je devet prvih, dva druga i jedno treće mesto. Ljubav prema taekvondu nasledila je od sestara.

Marija dodaje: “Kasnije sam i sama zavolela i volim ovaj sport zato što se razlikuje od drugih sportova i bolji je”.

U klubu Akademija ne postoji budzet za finansiranje takmičara, pa putovanja, opremu i prvenstva finansira isključivo ponosna majka ovih devojčica.

“Nadamo se nekoj stipendiji možda ili donaciji što bi nam dosta olakšalo i pomoglo da one još intenzivnije nastave da se bave ovim sportom”, ističe Milijana Bradić.

“Školske obaveze i druženja sve su podredile treninzima i postizanju rezultata, a imaju velike rezultate”, navodi Slavko Germanac, trener.

Diplome i medalje mladih sestara Bradić teško je izbrojati, a zauzimaju vidno mesto u njihovom domu. Sa novom sezonom počinju i nova takmičenja sa kojih će upotpuniti svoju dragocenu kolekciju.

Izvor: RTS