SportFoto: SPD Radnički

Trijumf rukometašica radničkog u poslednjem kolu

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 25 04 2023

Rukometašice Radničkog su u poslednjoj utakmici regularnog dela sezone Arkus lige, sjajnom igrom nakon preokreta savladale ekipu Naise u hali Čair rezultatom 30:29, poluvreme 14:18 i tako trijumfom završile izuzetno turbulentnu sezonu koja je iza njih. Kragujevčanke su završile sezonu na sedmom mestu sa osvojenih 18 bodova.

Pre završnog duela obe ekipe su obezbedile opstanak i učešće u elitnom takmičenju i naredne sezone, tako da je kragujevačka ekipa put Niša krenula željna nadigravanja i overu pobede iz prvog dela šampionata. Naisa je prva povela, ali su gošće serijom 0:3 došle do vođstva (1:3). Odgovorile su Nišlijke 4:0 i u 9. minutu povele 5:3, a zatim došle i do 7:4. Radnički smanjuje na 7:6, no tada gošće serijom grešaka i promašaja ulaze u rezultatsku krizu što domaće igračice obilato koriste i dolaze do velikih plus 5 (11:6, 17.min), ali se tu nisu zaustavile, pa u 22. minutu imaju najveću prednost 14:8, a zatim i 15:9. Prenule su se devojke u crvenom, smanjile broj grešaka i na veliki odmor otišle sa podnošljivih minus 4 (18:14).

Početkom drugog dela igre, Naisa u jednom periodu održava prednost od 4 do 5 golova, no Kragujevčanke zatežu odbranu i uz obilatu pomoć večeras sjajne Amne Pidro na golu u 39. minutu pogotkom Dragane Ranković smanjuju na samo 2 gola zaostatka (22:20). Već tada je u vazduhu mirisalo na preokret, raspucale su se Teodora Veličković i Helena Inđić, profunkcionisala je karakteristična igra Radničkog, no domaćin se nije dao i u jednom periodu oddržavao vođstvo 2-3 gola. Par puta su igračice Radničkog dolazile na minus 1 no nikako im nije uspevalo da izjednače i zadaju završni udarac, što im je napokon uspelo golom mlađe od sestara Ranković, Zorice (27:27, 53.min). što je bio uvod u dramatičnu završnicu. Nišlijke se vraćaju, dolaze do 29:27, no gošće dolaze prvo do izjednačenja, a tačku na I svojim četvrtim golom postavlja Valentina Božinović. Naisi je ostalo 28 sekundi da odbrani čast domaćeg terena, no udarac Jelene Knežević u poslednjim sekundama bravuroznom intervencijom zaustavlja Jelena Pojužina za konačnih 29:30 i trijumf Radničkog u hali Čair.

U redovima Naise najefikasnija je bila Sanja Stamenković sa6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki najubotjitije bile Teodora Veličković i Helena Inđić sa po 8 postignutih golova.

Ovom utakmicom je stavljena tačka na regularni deo sezone Arkus lige.

Izvor: SPD Radnički