SportFoto: SPD Radnički

Triler u "Čairu" pripao Nišlijama

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 03 12 2019

Posle velike borbe i pet odigranih setova, odbojkaši Radničkog položili su oružje na gostovanju ekipi Niša, u utakmici 9. kola Super lige Srbije, koja je završena rezultatom 2:3. 

Dva puta su Nišlije vodile i oba puta je Radnički uspevao da stigne do izjednačenja u setovima, da bi na kraju pitanje pobednika rešio taj-brejk, u kome je domaći tim imao više živaca, ali i izuzetno raspoloženog Keitu, za koga Kragujevčani nisu imali pravog rešenja.

Bila je ovo utakmica na kojoj je povratnički debi u dresu Radničkog imao državni reprezentativac Lazar Ćirović, ali ni njegovo prisustvo nije pomoglo Šumadincima da izbegnu poraz u „Čairu“.

Mladi odbojkaški as sa Malija Keita bio je ujedno i najbolji akter susreta sa 37 osvojenih poena. Parirao mu je kapiten Radničkog i prvi poenter Super lige Vladimir Jekić sa 31 poenom.

Nakon drugog poraza u sezoni, Radnički se bodovno izjednačio sa Nišlijama na deobi druge pozicije, dok se na čelu tabele osamila novosadska Vojvodina sa bodom više u odnosu na Kragujevčane i Nišlije. Ovim kolom okončana je prva polovina ligaškog dela takmičenja u Super ligi Srbije.

Naredna stanica odbojkaša Radničkog biće Stara Pazova, gde će odmeriti snage sa ekipom Jedinstva, koju su na startu sezone dobili u „Jezeru“ maksimalnim rezultatom (3:0).