SportFoto: SPD Radnički - arhiva

U iščekivanju prve pobede u sezoni

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 31 01 2023

Nakon poraza na gostovanju subotičkom Spartaku u verovatno presudnoj utakmici za očuvanje prvoligaškog statusa, košarkašice Radničkog u sredu od 19.15 časova u  hali Jezero očekuje duel sa ekipom Novosadske ŽKA, koja ih je deklasirala u prvom međusobnom susretu ove sezone.

U prvom susretu ove sezone Novosađanke su na svom parketu bile prilično ubedljive i savladale su Kragujevčanke rezultatom 115:64, mada ovakav ishod definitivno nije realan pokazatelj odnosa u kvalitetu između ova dva tima.

Sedam kola ostalo je do kraja sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije, a šanse "crvenih dama" da izbegnu selidbu u niži stepen takmičenja svedene su na domen teorije. Teško je očekivati da će ekipa koja nije osetila slast pobede u prethodnih petnaest kola doživeti rezultatsku katarzu u samom finišu sezone i nadomestiti prilično ozbiljan bodovni deficit u odnosu na ekipe koje se nalaze izvan zone ispadanja, ali to svakako nije razlog da Kragujevčanke dignu ruke i prepuste se gorkoj sudbini. Naprotiv, svaka nova utakmica u najvišem rangu takmičenja predstavlja dragoceno iskustvo za ove mlade i talentovane devojke, od kojih većina još uvek nije prešla ni prag punoletstva.

Zbog toga je susret sa povratnikom u najviši rang takmičenja, ekipom Novosadske ŽKA, još jedna šansa za izabranice trenera Saše Milojevića da se pred svojom publikom pokažu u najboljem mogućem svetlu i pokušaju da dođu do prvog prvenstvenog trijumfa koji im, istini za volju, ne bi previše povećao izglede za opstanak u ligi, ali bi svakako predstavljao veliku moralnu satisfakciju za sav rad i trud uložen tokom čitave sezone.

Novosađanke se trenutno nalaze na devetoj poziciji prvenstvene tabele, tik iznad zone ispadanja, sa samo pobedom više u odnosu na pretposlednji Spartak, tako da predstojeće gostovanje u srcu Šumadije vide kao priliku za beg iz "trusnog" područja.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički