SportFoto: SPD Radnički

U Kragujevcu vaterpolo spektakl za prvo mesto: “Radnički” protiv “Solarisa”

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 14 02 2020

Vaterpolisti Radničkog sutra od 20:30 časova dočekuju ekipu Solarisa iz Šibenika, u derbiju Regionalne A2 lige, koji bi mogao da odluči šampiona.

Šumadinci i Dalmatinci u ovaj meč ulaze poravnati na vrhu tabele, pošto su prethodno slavili u svim mečevima, izuzev u onom međusobnom u Šibeniku, koji je sredinom novembra završen bez pobednika – 6:6. Stoga je ulog jako veliki, jer će prvoplasirani tim napraviti veliki korak ka osvajanju prvog mesta i direktnom plasmanu u A1 ligu, dok poraženom ostaje borba za baraž sa riječkim Primorjem, koje doduše još uvek ima i šanse za direktan plasman.

Ovo jeste jako važan meč za nas, ali su izuzetno bitna i ona tri gostovanja koja potom slede – Primorju koje je izgubilo samo od nas i Solarisa, a zatim i Vojvodini i Naisu. Prošle godine smo mesto u baražu izgubili upravo u Novom Sadu, gde smo odigrali 7:7. Derbi sa Šibenikom može mnogo toga da odluči. Igrali smo u prethodnih godinu i po dana četiri utakmice sa njima i svaka je bila tvrda, na gol razlike. Očekujemo da će tako biti i u subotu, ali znamo šta nam je ovosezonski cilj – povratak u prvu jadransku ligu. Nadam se da ćemo pobediti Šibenik, a potom u istom ritmu nastaviti dalje”, rekao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.

Povremeni reprezentativac Srbije, Nebojša Toholj, velika je uzdanica Radničkog na centarskoj poziciji.

Ova utakmica je sigurno finale A2 lige. U odnosu na prvi meč, mislim da smo mnogo napredovali i podigli nivo igre. Imamo iza nas i osvojen Kup, što nam je dalo dosta samopouzdanja. Solaris je dobro popunjena ekipa na svim pozicijama, slična nama, ima par iskusnijih igrača i nekoliko juniorskih reprezentativaca Hrvatske. Ali, mislim da smo kvalitetniji i nadam se da ćemo to pokazati u bazenu. Očekujem da će tribine biti ispunjene kao i do sada i ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što večem broju i da nas podrže u bitnoj utakmici”, kazao je Toholj.

Mladi bek Nemanja Stanojević od novembarskog okršaja sa Solarisom imao je dosta uspeha, najpre osvajanjem Kupa Srbije, a zatim i srebra na Svetskom prvenstvu za juniore, pa se nada da će nastaviti da niže dobre rezultate.

Atmosfera u ekipi je sjajna, već nedelju dana se aktivno pripremamo za Solaris, jer nam pobeda gotovo sigurno donosi prvo mesto. Prošle godine smo u finišu ispustili direktan plasman i baraž, ali smo iskusniji i za taj rasplet i za celu jednu sezonu. Pred punim tribinama u Šibeniku uspeli smo da osvojimo bod, a sada će nam podrška naših navijača mnogo značiti i nadam se da ćemo trijumfom osigurati prvo mesto”, zaključio je Stanojević.

Ulaznice za ovaj meč u prodaji su na info pultu Zatvorenog bazena, po ceni od 150 dinara.