SportFoto: FK Radnički 1923

Ubiparip doneo prvu radost Kragujevčanima

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 18 07 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 ostvarili su prvu pobedu u Mozzart Bet Super ligi Srbije ove sezone, pošto su na svom “Čika Dači” u utakmici drugog kola savladali ekipu Mladosti iz Lučana, rezultatom 1:0. Gol odluke delo je iskusnog napadača Voje Ubiparipa, koji je samo šest minuta po ulasku u igru uspeo da pronađe put do protivničke mreže.

Više od osamdeset minuta su Šumadinci uzaludno opsedali gol gostiju iz Lučana, pokušavajući da pronađu dobitnu kombinaciju koja će im doneti sva tri boda na kragujevačkoj premijeri. I kada se činilo da je podela bodova neminovni epilog, Nemanja Tomić je u 82. minutu uputio idealan centaršut ka Voji Ubiparipu, čiji je udarac glavom bio neodbranjiv za gostujućeg čuvara mreže Miloša Ostojića.

Utisak je da je pobeda Kragujevčana apsolutno zaslužena i da svaki drugi epilog ne bi odgovarao svemu viđenom na stadionu “Čika Dača”.

Mislim da smo zasluženo pobedili. Od prvog minuta smo radili na ostvarenju zacrtanog plana igre i bili smo bolji rival na terenu. U prvom poluvremenu smo imali par izglednih situacija u zadnjoj trećini terena, koje nismo uspeli da rešimo na najbolji mogući način. Sa nekoliko izmena u nastavku susreta ubrzali smo ritam igre, da bi smo ulaskom u igru Tomića i Ubiparipa dobili na sigurnosti na lopti i skok igri, a rezultat svega bio je taj odlučujući pogodak”, ističe u analizi utakmice Darko Milisavljević, prvi saradnik šefa struke Kragujevčana Dejana Joksimovića.

Milisavljević se posebno osvrnuo na debitantski nastup Nikole Miličića, koji je odličnim izdanjem na ovoj utakmici samo potvrdio svoj nesporni igrački potencijal.

Miličić je momak koga fudbalska javnost možda nedovoljno poznaje, ali se radi o jako kvalitetnom mladom igraču koji predstavlja budućnost kluba i čije vreme tek dolazi. On je neko ko ima maksimalnu podršku saigrača i svih nas iz stručnog štaba, a ova partija je samo potvrdila njegov talenat i igrački potencijal”, ne krije Milisavljević zadovoljstvo igrom mladog štopera.

Na kraju i pohvala na račun publike, koja je i ovoga puta davala vetar u leđa igračima u crvenim dresovima.

Velika zahvalnost našoj publici koja nas je, baš kao i na prethodnoj utakmici u Lazarevcu, zdušno bodrila sa tribina tokom svih devedeset minuta. Njihova podrška mnogo znači igračima i podstiče ih da pruže svoj maksimum u svakoj utakmici”, naglašava Milisavljević.

Četiri osvojena boda u prva dva kola nagoveštavaju znatno bolju sezonu za kragujevačkog superligaša u odnosu na prethodnu, koju je obeležila grčevita borba za opstanak.

Naredni prvenstveni izazov četu Dejana Joksimovića očekuje u subotu, 23. jula, na gostovanju ekipi Radnika u Surdulici. 

Izvor: FK Radnički 1923