SportFoto: BK Ravens KG

Uspeh Badminton kluba “Ravens KG” na Adi Ciganliji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 04 06 2019

Članice Badminton kluba “Ravens KG” Minja Milovanović i Anja Velemir osvojile su dve medalje, srebrnu i bronzanu, na 26. Prvenstvu Srbije za seniore, održanom u Nacionalnom trening centru na Adi Ciganliji. U ekipnom plasmanu “Ravens KG” je zauzeo drugo mesto u konkurenciji ženskih timova i treće mesto u kategoriji mešovitih timova.  

Tandem Minja Milovanović i Anja Velemir osvojio je srebro u konkurenciji ženskih parova nakon velike borbe u finalu sa kruševljankama Sudimac i Lončar 2:0 (21:15,21:18). Takođe, Minja Milovanović je osvojila i bronzanu medalju u konkurenciji ženski Singl. 

Na ovom takmičenju iz kragujevačkog kluba, pored Anje i Minje, učestvovali su Lana Dramićanin, Filip Stojiljković, Aleksandar Jovičić i Luka Milić, ali nisu uspeli da se dokopaju medalja. 

"Veliki uspeh naših takmičara, kao šlag na tortu, na kraju veoma uspešne polusezone u kojoj su naši igrači osvojili čak 61 individualnu medalju. Sve su to deca iz Kragujevca, koja vredno treniraju i rade, fantastično se druže, pravi ponos našeg grada. Veliki uspeh svih članova našeg kluba. Značajno smo podigli broj osvojenih poena u ekipnim plasmanima u odnosu na protekle godine, što je dovelo i do ekipnih medalja, čime smo stali rame uz rame sa Kruševljanima koji godinama najviše doprinose razvoju badmintona u Srbiji i kojima čestitamo na osvojenim titulama. Ovime smo pokazali da se u Kragujevcu veoma kvalitetno radi, da je naš klub pravi rasadnik talenata i da Kragujevac igra badminton. Pozivamo ovom prilikom i badminton savez Srbije da podrži dalji razvoj talenata, i to ne samo u Kragujevcu, već i u svim ostalim sredinama u kojima se badmitnton igra kako bi imali još veću bazu igrača i snažniju konkurenciju na domaćim turnirima. Zahvaljujemo se kompanijama i našem gradu koji su nas podržali i dali vetar u leđa za ove rezultate i stalni napredak", izjavio je predsednik UO BK “Ravens KG”, Andreja Todorović. 

Badminton klub “Ravens KG” sada se priprema za organizaciju školskog turnira, koji će biti održan u nedelju, 9. juna, od 12 časova u hali “Jezero”, a na kom će učestvovati osnovci svih ovdašnjih škola. Iz kluba pozivaju sve Kragujevčane da dođu i uživaju u badmintonu.

Galerija slika