Sport

Vaterpolisti "Radničkog" nadigrali "Zadar", završili godinu na deobi prvog mesta

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 16 12 2018

U poslednjoj ovogodišnjoj utakmici u Regionalnoj A2 ligi, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca slavili su na svom bazenu protiv ekipe Zadra, rezultatom 9:7.

Šumadinci su sve vreme držali konce igre u svojim rukama, iako konačan rezultat ne oslikava najbolje da se ni jednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika. Uvodni period rešili su u svoju korist sa 2:0, golovima Nemanje Stanojevića i Uroša Vasića, a „plus dva“ su zadržali do poluvremena – 4:2. 

U nastavku susreta dodali su gas, pa su ubrzo udvostručili prednost (6:2), a sredinom treće četvrtine je čak utrostručili – 9:3. Ipak, tada je došlo do opuštanja u redovima izabranika Uroša Stevanovića, pogotovo u poslednjih minut i 10 sekundi, tokom kojih su primili čak tri pogotka, pa su Zadrani došli do pristojnog poraza.

U pobedničkom timu sa po dva pogotka istakli su se Gijom Dino, Uroš Vasić i Ivan Gusarov, dok su po jedan postigli Nemanja Stanojević, Vukašin Ganić i Nikola Stanković. Najefikasniji akter susreta bio je mladi hrvatski reprezentativac Ivan Vrbnjak, sa tri gola.

Kragujevčani ovogodišnju „plovidbu Jadranom“ završavaju na deobi prvog mesta, a već sledećeg vikenda očekuje ih borba za prvi domaći trofej, na „fajnal-foru“ Kupa Srbije, u Zrenjaninu, gde startuju polufinalnim duelom sa niškim Naisom.

Radnički – Zadar 9:7 (2:0, 2:2, 3:1, 2:4)
KRAGUJEVAC – Bazen: SC „Park“. Gledalaca: 300. 
Sudije: Igor Virijević i Pavle Kiš (obojica iz Srbije). 
RADNIČKI: Dobožanov, Čkovrić, Stanojević 1, Ganić 1, Radovanlija, Đorđević, Stanković 1, Dino 2, Vasić 2, Gusarov 2, Vulović, Tomašević, Đerković, Pljevančić.
ZADAR: Slade, Lipej 1, Škaro, Jakupović, Čačić 1, Jovančević, Vučković 1, Lovrić, Magaš, Stanić, Zelić, Jurišić 1, Donato, Vrbnjak 3.