Sport

Vaterpolisti Radničkog nastavili silovito protiv Splićana

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 02 02 2020

Posle dvomesečne pauze, vaterpolisti Radničkog nastavili su u istom ritmu, pošto su u meču poslednjeg kola ligaškog dela Regionalne A2 lige ubedljivo savladali ekipu POŠK-a iz Splita, na svom bazenu, rezultatom 19:6 i tako u plej-of ušli sa deobe prvog mesta, sa 10 pobeda i jednim remijem.

Kragujevčani su krenuli punom parom od samog starta, pa su na kraju uvodne četvrtine vodili 4:0.  I posle kratkog predaha nastavili su da „melju“ rivala, a odlično su igrali i u odbrani, čak i u situaciji sa dva igrača manje, u kojoj je Dobožanov odbranio udarac najboljeg strelca lige Jerka Penave. Međutim, Penava je već u narednom napadu ispravio grešku i tako tek posle više od 12 minuta igre zatresao mrežu domaćina 7:1. Ipak, radost Splićana kratko je trajala, pošto je Radnički vezao tri gola i već na poluvremenu došao do dvocifrenog učinka – 10:1.

Na samom startu drugog dela susreta Kragujevčani su stekli i dvocifrenu prednost, a potom su do kraja meča uvećavali vođstvo, do maksimalnih „plus 14“ u jednom trenutku (18:4).

Najefikasniji bili su Luka Pljevančić i Nikola Lukić sa po četiri gola, a Danil Frolov dodao je tri. 
U plej-ofu Kragujevčane očekuju četiri gostovanja – POŠK-u u Splitu, Primorju u Rijeci, Vojvodini u Novom Sadu i Naisu u Nišu i samo jedan meč na svom bazenu, protiv Solarisa iz Šibenika sa kojim i dele prvu poziciju.