SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog ponovo u vodi

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Posle dvomesečne pauze usled pandemije koronavirusa, osvajači Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog, ponovo su uskočili u bazen i započeli pripreme iako je još uvek nepoznato da li će se Super liga nastaviti.

Svakako su u ovoj pauzi vaterpolisti najgore prošli, jer su ostali uskraćeni za treniranje u vodi koje ništa ne može da zameni, pa čak ni grupni treninzi preko interneta kroz koje su pokušavali da ostanu u kakvoj-takvoj formi. Ovi vrhunski profesionalci ne pamte kada su toliko dugo bili van bazena, jer su čak i u vreme kratkotrajnih pauza imzeđu klupskih i reprezentativnih obaveza radili individualno. Stoga su svi bili srećni kada su pre skoro dve nedelje ponovo skočili u bazen i započeli pripreme u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

Najpre bih želeo da se zahvalim Gradu i Sportskom privrednom društvu Radnički što su reagovali odmah nakon popuštanja mera i omogućili nam da krenemo sa treninzima. Dva meseca bez treninga je stvarno predugačak period i jako je važno što smo se konačno okupili”, istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U ovom trenutku ekipa je kompletna, izuzev stranaca, čiji se povratak očekuje u slučaju da se nastavi prvenstvo, što je još uvek upitno. 

Održavaju se sastanci u Vaterpolo savezu i nadamo se da će nam omogućiti da završimo sezonu u bazenu. Nadam se da će to biti onako kako smo započeli i da ćemo posle osvajanja Kupa i Regionalne A2 lige doći i do titule šampiona Srbije. Bilo kako bilo, najvažnije je da smo konačno krenuli da treniramo”, zaključio je Stevanović.

Odluka o nastavku Superlige trebalo bi da se donese početkom juna, ali će Kragujevčani u svakom slučaju nastaviti da treniraju, kako bi nadoknadili izgubljeno i nastavili da napreduju.

Pauza je bila duga i daćemo sve od sebe da se u narednom periodu što bolje pripremimo za nastavak takmičenja. Ukoliko se prvenstvo otkaže, nastavićemo sa treninzima i pripremama za narednu sezonu. Dva meseca van vode je stvarno dug period, ali kako je nama tako je i ostalima i nadamo se nastavku sezone”, rekao je Nikola Tomašević, kapiten Radničkog.