Sport

Vaterpolisti “Radničkog” poraženi od “Crvene zvezde”

Autor: InfoKG
10:30 | Sreda, 30 05 2018

Vaterpolisti „Radničkog“ poraženi su u 12. kolu Super lige Srbije od Crvene zvezde, na svom bazenu, rezultatom 11:8.  

Najefikasniji u kragujevačkoj ekipi bio je Nemanja Stanojević sa tri gola, Francuz Gijom Dino dodao je 2, a Murat Šakenov, Uglješa Panić i Aleksa Manić po jedan. U beogradskom timu sa tri pogotka najefikasniji je bio Ognjen Stojanović, praunuk Danila Stojanovića po kome najveći kragujevački stadion nosi ime „Čika Dača“, a po dva su upisali Tankosić, Bursać, Toholj i Tanasković. 

Zanimljivo je i to da je ovaj meč bio i trenerski okršaj „učitelja i učenika“ – selektora reprezentacije Srbije Dejana Savića, stratega „crveno-belih“ i perspektivnog trenera Uroša Stevanovića, njegovog dojučerašnjeg pomoćnika, a sada selektora našeg juniorskog nacionalnog tima. Ovaj tandem sa Srbijom je osvojio sve što se osvojiti može, od Svetskog kupa i Svetske lige, preko Evropskog i Svetskog prvenstva, pa sve do dugo sanjanih Olimpijskih igara. 

Upravo su ti trofeji bili povod da Kragujevčani na poluvremenu Saviću, kao najtrofejnijem srpskom treneru, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za naš vaterpolo, daruju šumadijski brend – šljivovicu, markiranu oznakama Radničkog, koju mu je uručio potpredsednik kluba, Saša Marković.

Tim trenera Uroša Stevanovića u sledećem kolu putuje za Niš, gde će odmeriti snage sa ekipom “Naisa”.