SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog slavili u Makarskoj

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Petak, 18 01 2019

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u utakmici devetog kola Regionalne A2 lige ekipu Galeba u Makarskoj, rezultatom 15:7. Ovim trijumfom Kragujevčani su ostali na deobi prvog mesta.

Kragujevčanima je trebalo pola prve četvrtine da probiju led golom Francuza Gijoma Dina, ali je na drugoj strani odmah došlo do izjednačenja preko najnovije akvizicije iz Australije, Ernesta Fon Lahlava – 1:1. Potom su Šumadinci počeli da liče na sebe i već do poluvremena prelomili meč u svoju korist – 8:2. U nastavku susreta trener gostiju Uroš Stevanović dodatno je promešao karte, a prednost je i dalje rasla, do maksimalnih „plus devet“ u jednom trenutku – 14:5“, navodi se u saopštenju KVK „Radnički“. 

Najzaslužniji za pobedu kragujevačke ekipe bili su Jovan Tanasijević sa tri gola, Vukašin Ganić, Gijom Dino i Aleksa Manić sa po dva. U ekipi Galeba Australijanac Ernest Fon Lahlav takođe je postigao tri pogotka, a Marinović i Kaleb po dva.

Tim trenera Uroša Stevanovića već sutra gostuje na jadranskom primorju, ovoga puta Koperu iz istoimenog slovenačkog grada.