SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog spremni za meč odluke

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 18 05 2021

U odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog ugostiće u Kragujevcu ekipu Šapca sutra od 20:30 časova, uz direktan prenos na RTS2.

Posle poraza u prvoj utakmici u Kragujevcu (8:7), Šumadinci su zbili redove i revanširali se rivalu u Šapcu (8:5), čime su izborili „majstoricu“. Igra Kragujevčana bila je potpuno drugačija u odnosu na prvi duel, dozvolili su protivniku samo pet golova, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je odlični golman Lazar Dobožanov.

U meč u Šapcu smo ušli sa mnogo drugačijim pristupom. Znali smo da će biti jako teško da pobedimo, pogotovo na njihovom bazenu, ali smo uspeli da zadržimo koncentraciju od početka do kraja i zasluženo dođemo do trijumfa. Uz pristup, ključ pobede bila je dobra odbrana iz koje se izrodio i bolji napad. Odigrali smo mnogo čvršće i agresivnije nego u Kragujevcu”, smatra Dobožanov.

Kragujevčani se ne zadovoljavaju osvajanjem Regionalne lige, već žele da u svoje vitrine donesu i dugo željeni trofej šampiona Srbije. Međutim, neće imati nimalo lak zadatak, jer su gotovo svi ovosezonski dueli sa Šapčanima bili neizvesni i uzbudljivi, a tako je bilo i prethodnih godina. 

Ova utakmica neće biti ništa lakša, možda čak i teža. Moramo da se fokusiramo na našu igru i ispravimo greške kojih je bilo i u drugom meču. Psihološki aspekt će biti jako bitan i sigurno je da će na kraju odlučiti veća želja. Ako uđemo u meč dobro skoncentrisani, mislim da pobeda neće izostati”, zaključio je Dobožanov.

Pobednik ovog duela sastaće se u finalu sa ekipom Novog Beograda, koja je već posle dva duela eliminisala Crvenu zvezdu (12:6, 12:11). 

Izvor: SPD Radnički