SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti “Radničkog” ugostili najbolji turski tim

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 05 12 2018

Kadeti Kragujevačkog vaterpolo kluba “Radnički“, 2002. godište i mlađi, ugostili su u proteklih nedelju dana Enku iz Istanbula, najbolji turski tim u ovom uzrastu.

Tokom sedmodnevnih priprema momci su trenirali dva puta dnevno, odigrali veliki broj kvalitetnih sparing utakmica, ali i zajedno radili na tehničko-taktičkom usavršavanju. U ritmu jakih treninga, slobodnog vremena bilo je malo, ali je ono iskorišćeno za druženje i upoznavanje gostiju sa srpskom kulturom i znamenitostima grada.

Turski trener, Ersin Ozdurak, koji korene vuče iz Bosne i Hercegovine, istakao je da je prezadovoljan zbog svega što njegov tim nosi sa priprema iz Kragujevca.

Došli smo u Kragujevac zbog odličnih uslova, sjajnih trenera i kvaliteta ekipe i zaista smo prezadovoljni. Ispostavilo se da nismo pogrešili i da su ove pripreme bile pun pogodak. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, odigrali smo nekoliko kvalitetnih sparing utakmica, što u Turskoj nismo u mogućnosti, jer većinu mečeva rešavamo ubedljivo u svoju korist, a tek nešto manjom razlikom u finalu dobijamo Galatasaraj – 12:2, 13:2... Radnički je mnogo bolji od svih turskih ekipa i dosta su nam značile utakmice sa njima, a momci su mnogo toga naučili i od ovdašnjih trenera. Planiramo da produbimo saradnju i da na sličnim akcijama i turnirima radimo i u Istanbulu, ali i da nastavimo da dolazimo u Kragujevac“, rekao je Ozdurak.

Trener Šumadinaca, Dragan Kozomora, složio se da su pripreme bile obostrano korisne, pred početak sezone koji njegove izabranike očekuje za dve nedelje.

Jako su nam značile ove pripreme, jer nam je Enka približna po kvalitetu. Najbolji su tim u Turskoj, imaju 15 reprezentativaca u ovom uzrastu i svakako da smo mnogo toga dobrog izvukli iz desetak utakmica koliko smo odigrali. Već smo dobili poziv da gostujemo u Istanbulu, a najavili su i učešće na našem memorijalnom turniru „Nenad Nena Manojlović“, ali i još jedne ovakve pripreme pre toga. Sve to govori da su pripreme protekle izuzetno dobro, na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Kozomora.